navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Svet

Trump grozi Erdoganu: Če invazija proti Kurdom ne bo humana, bom izbrisal tvoje gospodarstvo

Deli na:
Trump grozi Erdoganu: Če invazija proti Kurdom ne bo humana, bom izbrisal tvoje gospodarstvo

Trump in Erdogan. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je turško ofenzivo na severu Sirije označil za "slabo idejo" in povedal, da te vojaške operacije ne podpira. Ponovil je, da je zdaj Ankara odgovorna za vse borce skupine Islamska država (IS) na območju. Kasneje je tudi opozoril, da bo "izbrisal turško gospodarstvo", če invazija ne bo humana.

"ZDA ne podpirajo tega napada in so jasno povedale Turčiji, da je ta operacija slaba ideja," je sporočil Trump. Dodal je, da se je Turčija zavezala k zaščiti civilistov in verskih manjšin, vključno s kristjani. Zavezala se je tudi, da bo zagotavljala, da ne bo humanitarne krize. Izrazil je pričakovanje, da se bo teh zavez še naprej držala.

"Turčija je zdaj odgovorna za vse zaprte borce IS, da ostanejo v zaporih, in za to, da se IS ne vzpostavi znova na noben način in v nobeni obliki," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudaril Trump.

Kasneje je ameriški predsednik izrazil upanje, da se bo turški predsednik Recep Tayyip Erdogan obnašal racionalno. Če pa vojaška operacija ne bo "humana", bo, kot je zagrozil, "izbrisal njegovo gospodarstvo". "Storil bom precej več kot uvedel sankcije," je dejal. "Če se ne bo obnašal pošteno, bo plačal zelo visoko ceno," je še dodal Trump.Ankara je včeraj začela vojaško ofenzivo proti kurdski milici YPG na severu Sirije, je sporočil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Začetek letalske ofenzive so potrdile tudi enote kurdske milice. Letala so napadla kurdske cilje na območju mesta Ras al Ain, po prvih podatkih sta bila ubita dva civilista.

Nato so na sever Sirije začele prodirati tudi turške kopenske sile. Glede na navedbe sirskih Kurdov pa jim je uspelo to ofenzivo zaenkrat ustaviti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turčija je ofenzivo na sever Sirije začela potem, ko so ZDA v ponedeljek začele umikati svoje enote z območij na severovzhodu Sirije. Trump je zaradi tega tarča kritik, da je Kurde pustil na cedilu.

loading...
Loading...