martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Svet

Erdogan napadel Zahod: Od kdaj stojite ob strani terorizmu?

Deli na:
Erdogan napadel Zahod: Od kdaj stojite ob strani terorizmu?

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. - Foto: Profimedia

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je bil danes kritičen do zahodnih držav, ker ne podpirajo turške ofenzive proti kurdskim borcem na severu Sirije. Obtožil jih je, da stojijo ob strani teroristom.

"Si predstavljate, da cel Zahod stoji ob strani in vsi nas napadajo, vključno s državami članicami zveze Nato in Evropske unije," je v Istanbulu izjavil Erdogan.

"Od kdaj stojite ob strani terorizmu? Se je (kurdska milica) YPG pridružila Natu in mi tega ne vemo," se je vprašal.

Turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu je medtem ponovil, da morebitne sankcije ne bodo ustavile turške ofenzive v Siriji. "Sankcije ali grožnje s sankcijami nas ne bodo ustavile pri uveljavljanju naše pravice do samoobrambe," je zatrdil v pogovoru za italijanski časnik Il Messaggero.

Turški predsednik sicer v torek potuje v Rusijo, kjer se bo v Sočiju srečal s predsednikom Vladimirjem Putinom. Iz Rusije je dan pred njegovim obiskom prišla kritika turške ofenzivi v Siriji.Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je namreč dejal, da je turški vdor omogočil teroristom, da so pobegnili iz pripora, zaradi česar se krepi strah, da bi se ti v bojih utrjeni skrajneži vrnili v svoje domovine.

"Zaradi posredovanja turške vojske je osem begunskih taborišč in 12 zaporov za tuje skrajneže ostalo brez varovanja," je opozoril Šojgu. "To bi lahko vodilo v t. i. povratne migracije teroristov v njihove domovine," je dodal. V kurdskih zaporih naj bi bilo do 15.000 skrajnežev.

Iran se je medtem odzval na napoved turškega predsednika, da bo Turčija na sirskem ozemlju vzpostavila 12 opazovalnih postojank. Po mnenju Teherana bi bilo to nesprejemljivo.

"Turki imajo lahko vojašnice na svojem ozemlju in lahko počnejo, kar hočejo, znotraj svojih meja, vzpostavitev turških oporišč v Siriji pa bi bila nesprejemljiva," je dejal tiskovni predstavnik iranskega zunanjega ministrstva. Po njegovih besedah bi to predstavljalo agresijo na suverenost in ozemeljsko celovitost neodvisne države. "To bi seveda naletelo na nasprotovanje Islamske države in drugih držav," je dodal.

loading...
Loading...