feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Trump bo še malo počakal, preden mehiške mamilarske kartele razglasi za teroristične organizacije

Deli na:
Trump bo še malo počakal, preden mehiške mamilarske kartele razglasi za teroristične organizacije

Donald Trump - Foto: Profimedia

Predsednik ZDA Donal Trump je v petek na Twitterju objavil, da se je začasno odpovedal nameri, da bi ZDA mehiške mamilarske kartele razglasile za teroristične organizacije. Kot je pojasnil, je to storil na prošnjo mehiškega predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradorja, ki ga spoštuje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trump je minuli mesec naznanil, da namerava mehiške mamilarske kartele zaradi njihove vloge pri trgovini z mamili in ljudmi razglasiti za teroristične organizacije. Mehika je po teh izjavah zahtevala pojasnila ter sporočila, da si želi napredek pri prizadevanjih za zaustavitev toka orožja in denarja iz ZDA do kriminalnih združb v Mehiki.

"Končano je bilo vse potrebno, da mehiške kartele razglasimo za teroristične organizacije," je v tvitu zapisal Trump. A kot je dodal, bodo na prošnjo mehiškega predsednika, ki da mu je všeč in ga spoštuje, začasno zaustavili to namero in okrepili skupna prizadevanja "v boju proti tem izprijenim in vedno večjim organizacijam".

Mehiški zunanji minister Marcelo Ebrard, ki je ob Trumpovi napovedi napovedal, da Mehika ne bo nikoli dovolila kakršnih koli dejanj, ki bi pomenila kršitev njene narodne suverenosti, je sedaj pohvalil odločitev predsednika ZDA. Ob tem je v tvitu zapisal, da je zmagalo sodelovanje in da bo to prineslo dobre rezultate, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

loading...
Loading...