ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Svet

Trump bo še malo počakal, preden mehiške mamilarske kartele razglasi za teroristične organizacije

Deli na:
Trump bo še malo počakal, preden mehiške mamilarske kartele razglasi za teroristične organizacije

Donald Trump - Foto: Profimedia

Predsednik ZDA Donal Trump je v petek na Twitterju objavil, da se je začasno odpovedal nameri, da bi ZDA mehiške mamilarske kartele razglasile za teroristične organizacije. Kot je pojasnil, je to storil na prošnjo mehiškega predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradorja, ki ga spoštuje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trump je minuli mesec naznanil, da namerava mehiške mamilarske kartele zaradi njihove vloge pri trgovini z mamili in ljudmi razglasiti za teroristične organizacije. Mehika je po teh izjavah zahtevala pojasnila ter sporočila, da si želi napredek pri prizadevanjih za zaustavitev toka orožja in denarja iz ZDA do kriminalnih združb v Mehiki.

"Končano je bilo vse potrebno, da mehiške kartele razglasimo za teroristične organizacije," je v tvitu zapisal Trump. A kot je dodal, bodo na prošnjo mehiškega predsednika, ki da mu je všeč in ga spoštuje, začasno zaustavili to namero in okrepili skupna prizadevanja "v boju proti tem izprijenim in vedno večjim organizacijam".

Mehiški zunanji minister Marcelo Ebrard, ki je ob Trumpovi napovedi napovedal, da Mehika ne bo nikoli dovolila kakršnih koli dejanj, ki bi pomenila kršitev njene narodne suverenosti, je sedaj pohvalil odločitev predsednika ZDA. Ob tem je v tvitu zapisal, da je zmagalo sodelovanje in da bo to prineslo dobre rezultate, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Loading...