dekle Dobra karma

Splavom bi se dalo izogniti, če bi moški ...

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 19. januarja

cepljenje bobo Reporter.si

Skrajno neodgovoren odnos do cepljenja: Ne ...

tovarna rog, evikcija, varnostniki Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tovarno Rog zasedli varnostniki, ...

20201019-01032119 Necenzurirano

Uradno: država kupila neustrezne hitre teste

hans-sigl Njena.si

Hans Sigl, kot ga še niste videli

na granici _NNL3 Njena.si

Marko (Šverc komerc) raje igra negativce

Svet

Trump naj bi razmišljal o pomilostitvi svojih otrok in zeta

Deli na:
Trump naj bi razmišljal o pomilostitvi svojih otrok in zeta

Trumpovi: Eric, Ivanka, Donald in Donald mlajši. - Foto: Reuters

Pravosodno ministrstvo ZDA preiskuje obtožbe o skrivnem naklepu lobiranja v Beli hiši za pomilostitve, ki jih je podpisal predsednik Donald Trump, in tudi ponujanju zajetnih političnih donacij v zameno za pomilostitve. Imena osumljenih oseb so v sodnih papirjih zakrita.

Ministrstvo je preiskavo začelo že avgusta, saj je ugotovilo, da so posamezniki lobirali v Beli hiši. Menda pa ni med osumljenimi nihče od državnih uradnikov, ampak se je ministrstvo spravilo le na tiste, ki so skušali priti do pomilostitev. V okviru preiskave so zasegli 50 računalnikov in drugih elektronskih naprav.

Poplava pomilostitev je nekaj običajnega ob koncu vsakega predsedniškega mandata in Trump je po porazu na volitvah začel s pomilostitvijo nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna. Vendar pa to ni konec in ameriški mediji poročajo, da je Trump razpravljal s sodelavci in svetovalci celo o pomilostitvah svojih otrok ter zeta Jareda Kushnerja, čeprav ni jasno, česa bi jih naj kdo obtožil.

Govorili so tudi o pomilostitvi Trumpovega odvetnika Rudyja Giulianija, ki naj bi bil pod preiskavo zaradi sumljivih poslov v Ukrajini, kjer je skušal prepričati oblasti, da uvedejo preiskavo sedanjega novoizvoljenega predsednika ZDA Joeja Bidna. Trump lahko pomilosti le ljudi, ki so bili obsojeni ali so pod preiskavo za zločine na zvezni ravni, ne pa tudi na državnih ravneh.

Loading...