900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump naj bi razmišljal o pomilostitvi svojih otrok in zeta

Deli na:
Trump naj bi razmišljal o pomilostitvi svojih otrok in zeta

Trumpovi: Eric, Ivanka, Donald in Donald mlajši. - Foto: Reuters

Pravosodno ministrstvo ZDA preiskuje obtožbe o skrivnem naklepu lobiranja v Beli hiši za pomilostitve, ki jih je podpisal predsednik Donald Trump, in tudi ponujanju zajetnih političnih donacij v zameno za pomilostitve. Imena osumljenih oseb so v sodnih papirjih zakrita.

Ministrstvo je preiskavo začelo že avgusta, saj je ugotovilo, da so posamezniki lobirali v Beli hiši. Menda pa ni med osumljenimi nihče od državnih uradnikov, ampak se je ministrstvo spravilo le na tiste, ki so skušali priti do pomilostitev. V okviru preiskave so zasegli 50 računalnikov in drugih elektronskih naprav.

Poplava pomilostitev je nekaj običajnega ob koncu vsakega predsedniškega mandata in Trump je po porazu na volitvah začel s pomilostitvijo nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna. Vendar pa to ni konec in ameriški mediji poročajo, da je Trump razpravljal s sodelavci in svetovalci celo o pomilostitvah svojih otrok ter zeta Jareda Kushnerja, čeprav ni jasno, česa bi jih naj kdo obtožil.

Govorili so tudi o pomilostitvi Trumpovega odvetnika Rudyja Giulianija, ki naj bi bil pod preiskavo zaradi sumljivih poslov v Ukrajini, kjer je skušal prepričati oblasti, da uvedejo preiskavo sedanjega novoizvoljenega predsednika ZDA Joeja Bidna. Trump lahko pomilosti le ljudi, ki so bili obsojeni ali so pod preiskavo za zločine na zvezni ravni, ne pa tudi na državnih ravneh.