horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Trojica obtožena za napad na veleposlaništvo ZDA v Sarajevu

Deli na:

Državno tožilstvo BiH je zaradi terorizma vložilo obtožnico proti srbskemu državljanu Mevlidu Jašareviću, ki je 28. oktobra lani streljal na veleposlaništvo ZDA v Sarajevu, pri tem pa ranil enega od policistov. Ob Jašareviću sta bila obtožena še Emrah Fojnica in Minub Ahmetsahić, oba državljana BiH, in sicer zaradi pomoči pri terorizmu.

Obtožnica omenjeno trojico bremeni članstva v organizirani teroristični skupini, ki je delovala v okviru vahabitske skupnosti v vasi Gornja Maoča pri Brčkem. Kot izhaja iz obtožnice, so nameravali Jašarević in njegova somišljenika s terorističnimi akcijami vršiti pritisk na BiH, ZDA in Nemčijo za umik Natovih sil iz Afganistana, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Tako so načrtovali napad na ameriško veleposlaništvo v Sarajevu, pri čemer je Jašarević z avtomatsko puško več kot stokrat streljal na veleposlaništvo. Fojnica in Ahmetsahić pa naj bi mu pri izvedbi napada pomagala.

Med preiskavo so ugotovili, da je Jašarević posnel poslovilno sporočilo, v katerem je pojasnil motive za napad. Pred odhodom iz Gornje Maoče v Sarajevo pa se je poslovil tudi od svojcev.

Namestnik veleposlanika ZDA v BiH Jonathan Moore je vložitev obtožnice za teroristični napad v Sarajevu že pozdravil.

loading...
Loading...