900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

To je ženska, ki za Putina opravlja umazane posle

Deli na:
To je ženska, ki za Putina opravlja umazane posle

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva, Marija Zaharova. - Foto: Reuters

Predstavnica za odnose z javnostmi ruskega zunanjega ministrstva Zaharova je dosegla novo dno. Pred kamerami je hladnokrvno lagala, da ruska vojska z grozljivim pobojem ukrajinskih civilistov v mestu Buča pri Kijevu nima nič, oziroma celo to, da naj bi ta zločin izvedel »kijevski režim« z namenom eskalacije konflikta.

Po razkritju masovnih pobojev ukrajinskih civilistov v mesto Buča v bližini Kijeva se je slovenska vlada odločila za odslovitev 33-ih diplomatov in ostalih zaposlenih na veleposlaništvu Ruske federacije v Ljubljani. Rusija se je seveda odzvala.

Predstavnica za odnose z javnostmi njihovega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je v kamere poudarila, da »te korake ocenjujejo kot skrajno neodgovorne in neprijazne. Odražajo protirusko stališče sedanje slovenske vlade, ki včasih preide v očitno rusofobijo«. Pri tem je še zaigrala na strune ne tako redkih rusofilov v Sloveniji. »Verjamem, da se bomo ponovno srečali, saj sta skupni interes in slovensko-ruska ljubezen nepremagljiva«.

K sreči Slovenija nikoli ni bila deležna »ruske ljubezni«, kot so jo zdaj deležni Ukrajinci, v preteklosti pa so različne odtenke te »ljubezni« občutili Finci, Estonci, Latvijci, Litovci, Poljaki, Madžari, Čehi, Slovaki, Gruzijci… Vse te nacije je Rusija v zadnjem stoletju vojaško napadla ali pa si jih začasno s silo podredila.

Kar šef Rusije misli, to Zaharova sporoča v eter. Na družbenih omrežjih širi sovražni govor, dezinformacije, protizahodno, antisemitsko in protiukrajinsko retoriko.

Kdo je markantna 46- letna Zaharova, ki je na sedanjem položaju že šest let, sodi pa med najbolj vplivne ženske v Rusiji? Tako Putin kot ruski zunanji minister Lavrov tej diplomirani novinarki in magistri zgodovine povsem zaupata. V hrvaških medijih so jo po začetku invazije Rusije na Ukrajino opisali kot fatalno Marijo, ki je Putinova zajčica za umazane posle.

Kar šef Rusije misli, to Zaharova sporoča v eter. Na družbenih omrežjih širi sovražni govor, dezinformacije, protizahodno, antisemitsko in protiukrajinsko retoriko. Ob tem, ko se je po ruski agresiji na Ukrajino na Švedskem in Finskem, ki sta nevtralni državi, povečala podpora za članstvo v zavezništvu Nato, je Švedom in Fincem zagrozila, naj razmislijo, saj bi se lahko soočili z vojaškimi in političnimi posledicami. Je imela v mislih tudi posledice podobne tistim v mestu Buča?