malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

amanda-eller Svet24.si

Izginila je v pragozdu in preživela: dva tedna je...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Svet

To je ukrajinski Marjan Šarec: komedijant, ki bo morda zavladal veliki državi

Deli na:
To je ukrajinski Marjan Šarec: komedijant, ki bo morda zavladal veliki državi

Foto: Profimedia - Volodimir (ali Vladimir) Zelenski bo morda postal predsednik Ukrajine.

Prav lahko se zgodi, da bo poleg Slovenije vajeti še ene evropske države vzel v svoje roke komik. To je Ukrajina, kjer bodo 31. marca izbirali novega predsednika države.

Po zadnjih anketah se namreč zmaga v prvem krogu nasmiha 41-letnemu igralcu in komiku Volodimirju (Vladimirju) Zelenskemu. Ta naj bi v prvem krogu dobil 25,1 odstotka glasov. Za drugo mesto se borita zdajšnji predsednik Petro Porošenko (16,6 odstotka) in Julija Timošenko (16,2 odstotka).

Zanimivo je, da je Zelenski že bil predsednik Ukrajine – a ne v resnici, ampak v igrani televizijski seriji z naslovom Služabnik ljudstva iz leta 2015, ki je bila velika uspešnica. Naslov nanizanke si je tudi sposodil za ime svoje stranke – Služabnik ljudstva -, ki je bila ustanovljena marca lani.

Zelenski, ki je po starših judovskega rodu, ima podporo tretjega najbogatejšega Ukrajinca, milijarderja Ihorja Kolomojskija.

Zelenski je postal komik že pri 17 letih, ko je začel sodelovati v takratnem ukrajinskem tekmovanju komikov. Leta 1997 je ustanovil skupino komikov z imenom Kvartal 95, s katero je nastopal po vseh državah, ki so nastale na pogorišču nekdanje Sovjetske zveze.

Leta 2003 je Kvartal 95 za eno od ukrajinskih televizij začel snemati lasten televizijski šov. Leta 2008 je začel Zelenski tudi igralsko kariero. Nastopal je v več filmih.

Prava zvezda je postal leta 2015 s prej omenjeno nanizanko Služabnik ljudstva. V njej igra srednješolskega profesorja zgodovine, ki zmaga na predsedniških volitvah, in sicer po zaslugi videoposnetka, v katerem benti čez korupcijo v Ukrajini in ki postane uspešnica na družbenih omrežjih.

Loading...