peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Svet

To je ukrajinski Marjan Šarec: komedijant, ki bo morda zavladal veliki državi

Deli na:
To je ukrajinski Marjan Šarec: komedijant, ki bo morda zavladal veliki državi

Foto: Profimedia - Volodimir (ali Vladimir) Zelenski bo morda postal predsednik Ukrajine.

Prav lahko se zgodi, da bo poleg Slovenije vajeti še ene evropske države vzel v svoje roke komik. To je Ukrajina, kjer bodo 31. marca izbirali novega predsednika države.

Po zadnjih anketah se namreč zmaga v prvem krogu nasmiha 41-letnemu igralcu in komiku Volodimirju (Vladimirju) Zelenskemu. Ta naj bi v prvem krogu dobil 25,1 odstotka glasov. Za drugo mesto se borita zdajšnji predsednik Petro Porošenko (16,6 odstotka) in Julija Timošenko (16,2 odstotka).

Zanimivo je, da je Zelenski že bil predsednik Ukrajine – a ne v resnici, ampak v igrani televizijski seriji z naslovom Služabnik ljudstva iz leta 2015, ki je bila velika uspešnica. Naslov nanizanke si je tudi sposodil za ime svoje stranke – Služabnik ljudstva -, ki je bila ustanovljena marca lani.

Zelenski, ki je po starših judovskega rodu, ima podporo tretjega najbogatejšega Ukrajinca, milijarderja Ihorja Kolomojskija.

Zelenski je postal komik že pri 17 letih, ko je začel sodelovati v takratnem ukrajinskem tekmovanju komikov. Leta 1997 je ustanovil skupino komikov z imenom Kvartal 95, s katero je nastopal po vseh državah, ki so nastale na pogorišču nekdanje Sovjetske zveze.

Leta 2003 je Kvartal 95 za eno od ukrajinskih televizij začel snemati lasten televizijski šov. Leta 2008 je začel Zelenski tudi igralsko kariero. Nastopal je v več filmih.

Prava zvezda je postal leta 2015 s prej omenjeno nanizanko Služabnik ljudstva. V njej igra srednješolskega profesorja zgodovine, ki zmaga na predsedniških volitvah, in sicer po zaslugi videoposnetka, v katerem benti čez korupcijo v Ukrajini in ki postane uspešnica na družbenih omrežjih.

Loading...