vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

blaz svab Njena.si

Kakšen avto ima Modrijan Blaž Švab?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tihotapec migrantov streljal na vojake

Deli na:
Tihotapec migrantov streljal na vojake

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Na območju kraja Eberau na Gradiščanskem, ob meji z Madžarsko, je danes tihotapec ljudi streljal na avstrijske vojake. Pri tem ni bil nihče poškodovan, domnevnemu tihotapcu pa je uspelo pobegniti, je sporočilo avstrijsko obrambno ministrstvo. Policija je pri tem prijela drugega domnevnega tihotapca ljudi.

Po navedbah policije so prijeli Moldavca, ki ga sumijo tihotapljenja ljudi. Dvanajst beguncev, ki so jih pri tem ujeli, je bilo nepoškodovanih in so zaprosili za azil, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Obrambno ministrstvo je sporočilo, da je dostavno vozilo na območju Eberaua danes prebilo kontrolo na mejnem prehodu. Tiskovni predstavnik policije Helmut Marban je za APA potrdil incident in pojasnil, da so vozilo z madžarskimi registrskimi tablicami ustavili na polju.

Iz vozila so skočili prebežniki in eden od tihotapcev, ki je stekel v smeri Madžarske in pri tem streljal na vojake. Ti v incidentu niso bili poškodovani. Moški je še na begu, policija pa je v zvezi z njim uvedla preiskavo, je še povedal Marban.

Kasneje je Marban pojasnil, da vseh 12 migrantov prihaja iz Afganistana, oba tihotapca pa prihajata iz Moldavije in sta stara 22 in 26 let.

Odzvala sta se med drugim avstrijska obrambna ministrica Klaudia Tanner in notranji minister Gerhard Karner. Po besedah Tannerjeve današnji dogodek kaže, da so dejanja tihotapcev in z njimi povezan kriminal dobila nove razsežnosti. Notranji minister pa je znova izpostavil potrebo po varovanju meje.

Gradiščanski deželni glavar Peter Doskozil je medtem zahteval nove politične rešitve zaradi mednarodnega kriminala, ki je povezan s tihotapljenjem ljudi.