Revija Reporter
Svet

Napadalec iz Utrechta na begu; ubil naj bi vsaj eno osebo

STA

18. mar. 2019 12:20 Osveženo: 13:00 / 18. 3. 2019

Deli na:

Moški je na tramvaju v Utrechtu streljal na ljudi - več je ranjenih.

Twitter

Moški, ki je danes v nizozemskem Utrechtu streljal na potnike v tramvaju je po napadu pobegnil in je še na begu, je sporočila policija, ki ne izključuje možnosti, da je bilo napadalcev več. Ob tem je svetovala šolam na območju, naj ostanejo zaprte, poročajo tuje tiskovne agencije. Na območju so razglasili najvišjo stopnjo teroristične ogroženosti.

Napad se je zgodil ob 10.45 na enem od pomembnih vozlišč tramvajske mreže. Po prvih podatkih policije je bilo ranjenih več ljudi. Nizozemski radio je medtem poročal o najmanj eni smrtni žrtvi, a policija tega še ni potrdila. Za zdaj ni znano, kakšno je stanje ranjenih.

Strelec je po napadu pobegnil in je še na begu. Policija, ki ne izključuje možnosti, da je bilo napadalcev več. Po poročanju nizozemskega radia je napadalec morda pobegnil z avtomobilom.

Po prvih podatkih je ranjenih več ljudi.

Twitter

Trg, kjer je odjeknilo streljanje, je zaprt za javnost. Na prizorišču so varnostne sile.

Podrobnosti o napadu za zdaj niso znane. Na območju so protiteroristične enote. Policija je sporočila, da ne izključuje možnosti terorističnega napada. Kasneje so pristojne oblasti za pokrajino Utrecht stanje teroristične ogroženosti zvišale na najvišjo, peto stopnjo.

Po incidentu so v mestu začasno ustavili ves tramvajski promet. Kasneje so sporočili, da nekateri tramvaji v mestu znova vozijo, a opozorili potnike, da utegne vožnja s tramvajem trajati dlje kot običajno.