Argentinski dulce de leche, sicer 100 let star recept, se je na jedilniku v Vatikanu znašel marca lani ob prihodu papeža Frančiščka.
24-letni David Geisser je med švicarske gardiste, oborožene sile Vatikana, prišel mesec pred prihodom sedanjega papeža, in sicer po izobraževanju v nekaj uglednih restavracijah.
S knjigo Dober tek, švicarska garda je v torek v Vatikanu predstavil jedi švicarskih gardistov, njihovih svetnikov zaščitnikov in nekaterih visokih cerkvenih dostojanstvenikov, med katerimi je tudi trojica papežev, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.
Tako knjiga zajema poljski jedilnik z neke vrste ravioli - pirogi za Janeza Pavla II., bavarski jedilnik za Benedikta XVI. ter z žepki, mesom na žaru in dulche de leche za papeža Frančiščka.
Poveljnik švicarskih gardistov Daniel Anrig je izid kuharice komentiral z besedami, da se "vojak lahko bori in vojskuje šele takrat, ko je dobro in dovolj pojedel".
Švicarski gardist v knjigi receptov zbral priljubljene jedi papežev
Argentinski karamelni namaz dulce de leche ali poljski pirogi so specialitete, ki jih je mlad vatikanski kuhar, član papeževe švicarske garde, predstavil v svoji knjigi receptov. Tako preko najljubših jedi prebivalcev Vatikana, posebej zadnjih treh papežev, ljudem približuje življenje na Svetem sedežu.