klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Švedska po trčenju ladij s smrtnim izidom odredila pripor za britanskega mornarja

Deli na:
Švedska po trčenju ladij s smrtnim izidom odredila pripor za britanskega mornarja

Potopljena ladja po trčenju. - Foto: Profimedia

Po ponedeljkovem trčenju tovornih ladij v Baltskem morju, v katerem sta verjetno umrla dva moška, je sodišče v švedskem mestu Malmö odredilo pripor za 30-letnega britanskega člana posadke. Pomorščak je obtožen hude opitosti na morju, velike nemarnosti v pomorskem prometu in smrti zaradi malomarnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Moški je bil aretiran v ponedeljek, saj je osumljen "hude opitosti na morju", "hude malomarnosti v pomorskem prometu" in "hude malomarnosti, ki je povzročila smrt" po trčenju med britansko ladjo Scot Carrier in dansko Karin Hoj.

Okrožno sodišče je danes odločilo, da bo za osumljenca, ki zavrača obtožbe, odredilo pripor, je za AFP povedal tožilec Tomas Olvmyr, ki vodi zadevo. Tožilci imajo zdaj dva tedna časa, da vložijo obtožnico ali zahtevajo podaljšanje pripora.

Zaradi trčenja se je 55-metrska danska ladja prevrnila in končala obrnjena na glavo. Dva človeka sta pri tem padla v vodo. Po večurnem iskanju je bila reševalna akcija na koncu prekinjena, ko so reševalni potapljači na ladji našli truplo enega člana posadke. Upanje, da bodo v hladnih vodah Baltskega morja našli drugo pogrešano osebo, pa je ugasnilo.

Švedska obalna straža si medtem še vedno prizadeva zajeziti razlitje goriva, ki je nastalo zaradi potopa.

Zaradi suma "hude opitosti na morju" je bil aretiran tudi hrvaški član posadke, star okoli 50 let, vendar je bil v sredo izpuščen, čeprav je švedsko tožilstvo sporočilo, da ostaja osumljenec.

Lastnik ladje, britanska družba Scotline, je v izjavi potrdil, da sta imela oba moška v času nesreče v krvi več alkohola, kot je dovoljeno na Švedskem.