vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

milan-gačanovič---gacho Njena.si

Bo Gacho boter Hajdinemu in Anžetovemu otroku?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Švedska po trčenju ladij s smrtnim izidom odredila pripor za britanskega mornarja

Deli na:
Švedska po trčenju ladij s smrtnim izidom odredila pripor za britanskega mornarja

Potopljena ladja po trčenju. - Foto: Profimedia

Po ponedeljkovem trčenju tovornih ladij v Baltskem morju, v katerem sta verjetno umrla dva moška, je sodišče v švedskem mestu Malmö odredilo pripor za 30-letnega britanskega člana posadke. Pomorščak je obtožen hude opitosti na morju, velike nemarnosti v pomorskem prometu in smrti zaradi malomarnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Moški je bil aretiran v ponedeljek, saj je osumljen "hude opitosti na morju", "hude malomarnosti v pomorskem prometu" in "hude malomarnosti, ki je povzročila smrt" po trčenju med britansko ladjo Scot Carrier in dansko Karin Hoj.

Okrožno sodišče je danes odločilo, da bo za osumljenca, ki zavrača obtožbe, odredilo pripor, je za AFP povedal tožilec Tomas Olvmyr, ki vodi zadevo. Tožilci imajo zdaj dva tedna časa, da vložijo obtožnico ali zahtevajo podaljšanje pripora.

Zaradi trčenja se je 55-metrska danska ladja prevrnila in končala obrnjena na glavo. Dva človeka sta pri tem padla v vodo. Po večurnem iskanju je bila reševalna akcija na koncu prekinjena, ko so reševalni potapljači na ladji našli truplo enega člana posadke. Upanje, da bodo v hladnih vodah Baltskega morja našli drugo pogrešano osebo, pa je ugasnilo.

Švedska obalna straža si medtem še vedno prizadeva zajeziti razlitje goriva, ki je nastalo zaradi potopa.

Zaradi suma "hude opitosti na morju" je bil aretiran tudi hrvaški član posadke, star okoli 50 let, vendar je bil v sredo izpuščen, čeprav je švedsko tožilstvo sporočilo, da ostaja osumljenec.

Lastnik ladje, britanska družba Scotline, je v izjavi potrdil, da sta imela oba moška v času nesreče v krvi več alkohola, kot je dovoljeno na Švedskem.