sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Stefan Hanna: Množične migracije so kot rak

Deli na:
Stefan Hanna: Množične migracije so kot rak

Foto: Stefanhanna.blogspot.com

Stefan Hanna, švedski svetnik Stranke centra v Uppsali, mestu 70 kilometrov od Stockholma ob Baltskem morju, je na svojem blogu migracije na Švedsko primerjal z rakom. „Ta napačna politika je trajala predolgo,“ meni Hanna in s prstom kaže na švedske vlade, ki so dovoljevale tako obširno priseljevanje.

„Ko nas v našem telesu zgrabi rak, bo šel po telesu korak za korakom, če ga ne bomo pravočasno ustavili in nevtralizirali. Nekatere vrste raka napredujejo zelo hitro in obeti za ozdravitev so slabi. Nekateri pa se po našem telesu plazijo počasi, vendar tudi povzročijo razpadanje in zgodnjo smrt, če ga ne zdravimo,“ je zapisal svetnik iz Uppsale in primerjal rak z migracijami:

„Propadlo švedsko integracijsko politiko in izjemno blago migracijsko politiko lahko primerjamo z rakom. Švedska je bolna, zelo bolna, in tem težavam smo dovolili, da so se razširile in vplivajo na več področij družbe na socialno in ekonomsko nevzdržen način.“

Opozarja tudi na kazniva dejanja, ki jih je vse več s priseljenci, ki se zažirajo tudi v proračun države, ki namenja vse več sredstev za migrante iz Tretjega sveta. „Se bo organiziran kriminal zmanjšal? Se bo ekstremno nasilje zmanjšalo? Se bodo razmere v šolah na splošno izboljšale? Bo zdravstvu uspelo obvladati finančne stroške v razumnem okviru? Bomo zmanjšali razne državne pomoči?“ se sprašuje Hanna, ki je prejel kar nekaj kritik zaradi tega zapisa na blogu, vendar je stal za svojimi besedami, ko so ga poklicali iz uredništva spletnega magazina Fria Tider.