favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbska policija sumi, da je novinar uprizoril svojo ugrabitev

Deli na:
Srbska policija sumi, da je novinar uprizoril svojo ugrabitev

Izginil je novinar Stefan Cvetković. - Foto: arhiv

Srbska policija sumi, da je preiskovalni novinar Stefan Cvetković prejšnji teden uprizoril svojo ugrabitev, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V primeru je namreč več nelogičnih stvari. Novinar je medtem na včerajšnji konferenci zanikal, da je ugrabitev uprizoril ter pozval k mednarodni preiskavi svojega primera.

Cvetković je na novinarski konferenci v Beogradu pojasnil, da so ga prejšnji teden ugrabile tri osebe, od katerih je bila ena oborožena in imela na sebi znak podoben policijskemu. Ugrabitelji so ga nato v petek izpustili, novinar pa je na pomoč poklical policijo, ki se je hitro odzvala.

Dodal je, da ima pri sebi kapo, s katero so mu ugrabitelji prekrili obraz, ter da jo namerava "preventivno" predati enemu od tujih veleposlaništev, ki bi bilo pripravljeno prevzeti mednarodno preiskavo njegovega primera. Na kapi se po njegovih besedah nahaja DNK enega od ugrabiteljev, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.


Po njegovi oceni policija ni sodelovala z ugrabitelji, ampak verjame, da obstaja več odtujenih centrov moči, od katerih bi lahko nekateri imeli svoje ljudi v sistemu.

Cvetkovića so v njegovem domačem kraju Bela Crkva na severu Srbije pogrešali od srede zvečer. Od četrtka ga je iskalo 300 policistov, vključno s pripadniki posebnih enot. Policija ga je nato našla v petek blizu Bele Crkve. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v petek pojasnil, da se veliko dokazov ne sklada, prav tako je novinar podal nekaj nenavadnih trditev, ko ga je zaslišala policija.

Cvetković, ki je preiskoval vrsto občutljivih tem, je že od leta 2008 večkrat prijavil grožnje, tudi s smrtjo, s strani različnih politično-tajkunskih veljakov, pa tudi anonimnih. Večkrat so ga tudi fizično napadli in ga tožili zaradi njegovega novinarskega dela. Zadnje mesece raziskuje še nepojasnjen umor vidnega politika kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića januarja letos.