stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbija ogorčena zaradi umora srbskega navijača v Istanbulu

Deli na:
Srbija ogorčena zaradi umora srbskega navijača v Istanbulu

Foto: Reuters

Srbija je včeraj turškemu veleposlaniku v Beogradu Muhmetu Kemalu Bozaju izročila protestno noto zaradi petkovega uboja srbskega navijača Crvene zvezde v Carigradu. Od Ankare zahteva poročilo o uboju. Zunanji minister Ivica Dačić je ob tem poudaril, da trener turškega košarkaškega kluba Galatasaray ni dobrodošel v Srbiji.

Po spopadu, v katerem je 25-letnega srbskega navijača z nožem do smrti zabodel neznanec, je namreč trener Galatasarayja Ergin Ataman srbske navijače označil za teroriste. Za izjavo se je včeraj že opravičil in dejal, da ni vedel, da je bil v spopadih ubit eden od navijačev. Sožalje ob smrti navijača je včeraj izrazil tudi klub Galatasaray, poročata srbski tiskovni agenciji Beta in Tanjug.

Do spopadov je prišlo pred tekmo blizu dvorane Abdi Ipekči. Po poročanju turških medijev je policija sporočila, da sta se spopadli dve skupini navijačev Crvene zvezde, ki niso imeli vstopnic za tekmo, in da je pri tem prišlo do smrtonosnega incidenta.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je že zanikal poročanje turških medijev. Dejal je, da poročilo turške policije, s katerim je seznanjen tudi srbski konzulat, kaže, da je bil ubit v spopadu s turškimi navijači. Povedal je še, da je bil navijač zaboden v hrbet.



Iz srbskega konzulata so pred tem že sporočili, da je do tragičnega dogodka prišlo, ko so turški navijači napadli okoli 400 navijačev beograjskega kluba. Ti niso mogli v dvorano, ker je organizator prekršil dogovor med kluboma in jim onemogočil, da kupijo vstopnice. Med navijaškima skupinama se je vnel spopad, ki je bil usoden za enega od Srbov.

Predsednik turške vlade Ahmet Davutoglu je srbskemu premierju Aleksandru Vučiću v telefonskem pogovoru že izrazil sožalje ob smrti navijača. Vučić pa mu je izrazil osuplost zaradi zločinskega uboja in zahteval, da turške oblasti čim prej najdejo in najstrožje kaznujejo storilca. Povedal mu je tudi, da trener Galatasarayja ni dobrodošel v Srbiji.

Davutoglu mu je obljubil, da bodo storili vse, da najdejo in kaznujejo krivca, so še sporočili iz Vučićevega urada.