bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbi zrušili dron, ki je letel nad srbskim ozemljem

Deli na:
Srbi zrušili dron, ki je letel nad srbskim ozemljem

Fotografija je simbolična - Foto: Twitter

Srbska vojska je na območju Raške na jugozahodu Srbije v bližini Kosova zrušila dron, ki je letel v bližini vojaških lokacij, je po navedbah hrvaške tiskovne agencije Hina sporočilo srbsko obrambno ministrstvo. Kot je navedlo, so dron zrušili z uporabo ukrepov za elektronsko oviranje.

Na ministrstvu so pojasnili, da srbska vojska v skladu z ukazom predsednika Aleksandra Vučića izvaja poostrene ukrepe za odkrivanje, sledenje in nevtralizacijo brezpilotnih letalnikov v bližini vojaških objektov. Tudi v prihodnje pa bodo sestrelili vse brezpilotne letalnike na območju prepovedi letenja in v bližini vojaških objektov.

Vučić je v torek izdal ukaz o takojšnjem uničenju "sovražnih" brezpilotnih letalnikov nad Srbijo, je poročala srbska nacionalna televizija RTS. Odločitev pa je sprejel, potem ko so se v srbskem zračnem prostoru pojavili brezpilotni letalniki, ki naj bi opazovali vojašnice in položaj srbske vojske.

Vučićev ukaz je v torek za RTS potrdila srbska premierka Ana Brnabić. Napovedala je, da bodo sestrelili vse brezpilotne letalnike, ki jih bodo opazili v bližini tamkajšnjih vojaških objektov. Dodala je, da gre za vprašanje varnosti Srbov na Kosovu in da bi to storila vsaka druga država.

Nove napetosti med Beogradom in Prištino so posledica zahteve kosovske vlade za preregistracijo srbskih vozil. V skladu s to odločitvijo morajo lastniki vozil s srbskimi registrskimi oznakami na Kosovu te zamenjati z oznakami Kosova.

Vlada v Prištini je rok za preregistracijo vozil, ki bi se moral izteči v ponedeljek, podaljšala do 21. aprila 2023, ko bo dovoljena izključno raba tablic Republike Kosovo. Do zdaj je preregistriralo svoja vozila le nekaj kosovskih Srbov.