dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

počivalšek Necenzurirano

Sodišče zamrznilo Geneplanetovo premoženje

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Videti je bilo, da mu je nekoliko težko pri srcu Odkrito.si

Žalost princa Williama - prišel je sam ...

modric busquets Ekipa24.si

Nepričakovano! 'Odpisani' Modrić vendarle ostaja...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbi so volili Batmana in Baracka Obamo

Deli na:

Na nedeljskih "supervolitvah" v Srbiji nekateri svojega glasu niso oddali uradnim kandidatom ali le obkrožili številke, temveč so volili na bolj neobičajen in "kreativen" način ter tako izrazili mnenje o politiki. Nekateri so na volilne lističe namreč risali, drugi napisali šaljive komentarje, tretji pa so glasovnice preprosto pojedli.

Med okoli štirimi odstotki oddanih glasovnic, ki jih je volilna komisija izločila kot neveljavne, je bilo več zelo zanimivih. Nekateri volivci so bili namreč nezadovoljni z izbiro predsedniških kandidatov ali pa so le skušali izraziti svojo kreativnost, zato so si izmislili svoje "kandidate", poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Med njimi so tako bili junak Batman, nekdanji zvezdniški nogometaš Dragan Džajić ali "stric Gliša". Na enem od lističev je bil "kandidat za srbskega predsednika" celo ameriški predsednik Barack Obama.

Nekateri očitno niso bili zadovoljni niti s ponudbo strank na parlamentarnih volitvah, saj so prečrtali kar celo glasovnico ali pisali sporočila kot "pravkar ste dobili odpoved, smer Zavod za zaposlovanje". Na drugih so omenjali "jezne piščance" in zahtevali "boljše življenje srečnih ljudi".

Največ pozornosti pa je vzbudila neka upokojenka, ki je iz protesta proti slabemu pravosodnemu sistemu pojedla vse štiri glasovnice z jogurtom.