stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbi so volili Batmana in Baracka Obamo

Deli na:

Na nedeljskih "supervolitvah" v Srbiji nekateri svojega glasu niso oddali uradnim kandidatom ali le obkrožili številke, temveč so volili na bolj neobičajen in "kreativen" način ter tako izrazili mnenje o politiki. Nekateri so na volilne lističe namreč risali, drugi napisali šaljive komentarje, tretji pa so glasovnice preprosto pojedli.

Med okoli štirimi odstotki oddanih glasovnic, ki jih je volilna komisija izločila kot neveljavne, je bilo več zelo zanimivih. Nekateri volivci so bili namreč nezadovoljni z izbiro predsedniških kandidatov ali pa so le skušali izraziti svojo kreativnost, zato so si izmislili svoje "kandidate", poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Med njimi so tako bili junak Batman, nekdanji zvezdniški nogometaš Dragan Džajić ali "stric Gliša". Na enem od lističev je bil "kandidat za srbskega predsednika" celo ameriški predsednik Barack Obama.

Nekateri očitno niso bili zadovoljni niti s ponudbo strank na parlamentarnih volitvah, saj so prečrtali kar celo glasovnico ali pisali sporočila kot "pravkar ste dobili odpoved, smer Zavod za zaposlovanje". Na drugih so omenjali "jezne piščance" in zahtevali "boljše življenje srečnih ljudi".

Največ pozornosti pa je vzbudila neka upokojenka, ki je iz protesta proti slabemu pravosodnemu sistemu pojedla vse štiri glasovnice z jogurtom.