Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Splitski Hajduk pred stečajem, navijači besni

Deli na:
Splitski Hajduk pred stečajem, navijači besni

Foto: Arhiv Reporterja

Nekoč ponos jugoslovanskega in nato hrvaškega nogometa iz največjega dalmatinskega mesta se je znašal pred stečajem. Po silovitih protestih najbolj zvestih navijačev Hajduka je splitski župan Željko Kerum napovedal, da bo sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bodo mestni svetniki izglasovali jamstvo za novo posojilo klubu.

Splitska mestna skupščina Hajduku namreč najprej ni odobrila jamstva za najem štirih milijonov evrov novega posojila, kar je pomenilo stečaj za klub z več kot stoletno tradicijo. Mesto je že pred časom klubu dalo jamstvo za osem milijonov evrov posojila, kar pa očitno ni zadoščalo. Klub se je namreč znašel pred bankrotom, na Poljudu pa že pet mesecev niso izplačali obveznosti do igralcev.

Navijaška skupina Torcida ogorčena nad razvojem dogodkov se je odločila za protest pred mestno hišo z naslovom "Ne bomo dali Hajduka", ki je, kot kažejo medijska poročila, vendarle zalegel in omehčal trda politična srca. Za klub s kultnim statusom v Splitu in Dalmaciji bosta vendarle jamčila župan Splita ter njegova koalicija v mestnem svetu.

Po poročanju spletne izdaje Jutarnjega lista je splitski župan Kerum obljubil, da bo za ponedeljek sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bo dal glas za jamstvo za posojilo Hajduku, kar seveda pomeni, da bo njegovemu zgledu sledila tudi večina v mestnem svetu. Če se bo županova obljuba uresničila, bo Hajduk že v ponedeljek dobil jamstvo za prepotrebno novo finančno injekcijo, ki bo bele oziroma mojstre z morja rešil pred propadom. Najbolj zvesti navijači Hajduka bodo razplet dogajanja pozorno spremljali, saj so za ponedeljek že napovedali nov shod.