pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zaradi kandidature Vide Čadonič Špelič odstopil MO NSI Novo mesto

Deli na:
Zaradi kandidature Vide Čadonič Špelič odstopil MO NSI Novo mesto

Foto: Bobo

Zaradi kandidature direktorice Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Vide Čadonič Špeličeva na listi NSI za evropske volitve je odstopil mestni odbor NSI Novo mesto.

Potrditev kandidatne liste Nove Slovenije (NSI) za evropske volitve je povzročilo med dolenjskimi člani NSI precejšnje razburjenje. Celo tako veliko, da je odstopil mestni odbor (MO) NSI Novo mesto. Sporna naj bi bila kandidatura direktorice Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Vide Čadonič Špelič, ki na skupni listi s Slovensko ljudsko stranko (SLS) zaseda peto mesto. Ima skoraj ničelne možnosti za izvolitev, toda gre za načelna vprašanja, kdo naj kandidira.

Janez Malenšek, predsednik MO NSI Novo mesto, nam informacije ni neposredno potrdil, češ da so se odločili, »da strankarskih zadev ne bomo razčiščevali v javnosti, zato novinarski krogov o naših potezah tudi niso posebej obveščali«. Odstop mestnega odbora je za Reporter potrdil Jernej Vrtovec, ki pri stranski skrbi za odnose z javnostjo, ni pa vedel natančno povedati, kaj se je v Novem mestu zgodilo in kaj je vzrok za odstop. Zato nas je napotil na glavnega tajnika Roberta Ilca, ki je menil, da je to notranja zadeva stranke. Povedal je, da gre za stare zamere še iz časov SKD. Čadonič Špelič je članica stranke od začetka lanskega leta, vendar je na njihovi listi za parlamentarne volitve v Beli krajini kandidirala že leta 2011 in je dosegla zelo dober rezultat.

Stranki bosta na volitvah za Evropski parlament nastopili skupaj. Kandidati NSI so Lojze Peterle kot nosilec liste, Aleš Hojs, Vida Čadonič Špelič in Ljudmila Novak. V imenu SLS pa so na listi Monika Kirbiš Rojs, Nežika Pavlič, Jakob Presečnik in Franc Bogovič. Stranki bosta listo predstavili v torek.