Revija Reporter
Svet

Sorrentinov film o Berlusconiju bo prikazan v dveh delih

STA

31. mar. 2018 9:33 Osveženo: 9:34 / 31. 3. 2018

Deli na:

Film Loro z oskarjem nagrajenega italijanskega režiserja Paola Sorrentina o nekdanjem italijanskem premierju in medijskem mogotcu Silviu Berlusconiju bo prikazan v dveh delih. Premiera prvega dela Loro 1 bo v italijanskih kinih na sporedu 24. aprila, drugi del pa bo premierno prikazan 10. maja, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Sorrentino, ki je tujejezičnega oskarja prejel za film Neskončna lepota, se v italijansko-francoski koprodukciji Loro posveča Berlusconijevemu zasebnemu življenju, med drugim njegovim erotičnim večerjam v družbi deklet na klic ter odmevni ločitvi od druge žene Veronice Lario.

Tako kot v Neskončni lepoti je režiser glavno vlogo zaupal igralcu Toniju Servillu, Berlusconijevo nekdanjo ženo bo igrala Elena Sofia Ricci, Gianpaola Tarantinija, moškega, ki je nekdanjemu premierju priskrbel prostitutke, pa bo igral Riccardo Scamarcio.

Pri scenariju za oba filma je s Sorrentinom sodeloval Umberto Contarello, direktor fotografije je Luca Bigazzi.

Po spletu je zaokrožil tudi napovednik za film, v katerem Servillo kot Berlusconi poje znano italijansko kancono Malafemmena, kar se sicer razkrije proti koncu posnetka. Vsi, ki ga poslušajo, posneti v različnih okoljih, so tiho in pri miru, videti je, da ga absolutno obožujejo.

Sorrentino je poleg po Neskončni lepoti znan tudi po desetdelni televizijski seriji v angleškem jeziku Mladi papež, v kateri je glavno vlogo odigral Jude Law, pred tem pa je posnel tudi dramo Mogočnež o nekdanjem sedemkratnem italijanskem premierju Giuliu Andreottiju, simbolu povojne Italije.