Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Šok za Putina: Ukrajinci so mu uničili celoten bataljon (VIDEO)

Deli na:
Šok za Putina: Ukrajinci so mu uničili celoten bataljon (VIDEO)

Uničenje po ukrajinskem napadu, ki je razdejal most in zdesetkal ruske enote. - Foto: Profimedia

Ukrajinska vojska je sporočila, da je ruskim silam v napadu preprečila poskus prečkanja reke Severski Donec na vzhodu Ukrajine, pri čemer naj bi ruska stran izgubila skoraj celotno bataljonsko taktično skupino, poroča britanski BBC. Neuspešen poskus prečkanja reke bi lahko pomenil hud udarec za načrte Kremlja v regijah Lugansk in Harkov.

Po podatkih britanske vojaške obveščevalne službe je med ukrajinskim obstreljevanjem pontonskih mostov, ki so jih za prečkanje reke zgradili ruski vojaki, ruski bataljon izgubil skoraj vsa oklepna vozila. Koliko žrtev je pri tem utrpela ruska vojska, zaenkrat ni znano.

Ukrajinska stran trdi, da bi lahko bilo ubitih več kot tisoč vojakov, vendar ta podatek ni preverjen, prav tako ni jasno, kdaj se je napad zgodil. Številni vojaki so poskušali pobegniti in priplavati na drugo stran reke, vendar je ukrajinska vojska takoj začela streljati nanje.

Rusija se na te informacija zaenkrat ni odzvala.

Ukrajinsko obrambno ministrstvo je na družbenih omrežjih objavilo fotografije, ki domnevno prikazujejo zgorele oklepe ruskih tankov in oklepnih vozil na vzhodnem bregu reke Severski Donec zahodno od mesta Severodoneck v regiji Lugansk. Iz reke štrlijo ostanki pontonskih mostov.

Britansko ministrstvo za obrambo navaja še, da dogodek razkriva, pod kakšnim pritiskom so ruski poveljniki, da bi dosegli napredek v regiji Lugansk.