pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sodnik prepovedal očetu, da otroka pelje v cerkev, ker je bivša žena muslimanka

Deli na:
Sodnik prepovedal očetu, da otroka pelje v cerkev, ker je bivša žena muslimanka

Foto: Arhiv Reporterja

Ker je mati muslimanka, je sodišče očetu prepovedalo, da pelje sina v cerkev - Zdaj oče, po rodu Pakistanec, ki se je rodil v Veliki Britaniji, izpodbija razsodbo sodišča, ker meni, da bodo muslimani njegovemu 9-letnemu sinu do skrajnosti oprali možgane, saj mu že zdaj pravi, da je slab človek, ker ni musliman.

Moški, ki ne želi biti imenovan, se je poročil leta 2003. Oba z ženo nista prakticirala islama in sta živela zelo „zahodno“, poroča britanski Daily Mail. Bil je sicer vzgojen v islamu, učili so ga, da so kristjani brezsrčni in zlobni ter da je edino islam miroljubna vera. Šele ko se je začel družiti s kristjani, je spoznal, da so mu muslimani ves čas lagali in mu govorili popolne neumnosti.

Po smrti očeta leta 2007 je začela žena prakticirati islam, nositi hidžab, leta 2013 je versko blazna zapustila moža, lani ji je sodišče dodelilo sina, ki ga je začela vzgajati v muslimana. Mož je vse nemočno opazoval, takrat ko je dobil sina, kot je to določilo sodišče, ga je peljal v cerkev. Žena se je pritožila in sodnik je v začetku marca odločil, da mož ne sme sina več peljati v cerkev ali zabaviščni park.

Sodnik se boji, da bi ga označili za islamofoba, je izjavil moški za Daily Mail. Celo več. Ko ima oče otroka pri sebi, mu mora kupovati halal hrano, slediti mora muslimanskim pravilom.

„Si predstavljate, da bi otroku kristjanu eden od staršev prepovedal, da bi šel v džamijo. Vrstili bi se protesti, prepoved bi bila označena za islamofobno,“ je povedal Simon Calvert iz krščanskega inštituta in dodal: "To ni prvič, da sem slišal o postopkih, v katerih je državni organ poskušal preprečiti, da bi bil otrok izpostavljen krščanstvu.“