Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sodnica rekla ne: Otroku ne sme biti ime Mesija

Deli na:
Sodnica rekla ne: Otroku ne sme biti ime Mesija

Foto: Arhiv Reporterja

Sodnica v ameriški zvezni državi Tennessee je staršem, ki so svojega sina poimenovali Mesija, odredila, da mu morajo dati drugo ime. Svojo odločitev je utemeljila z besedami, da je Mesija častni naziv, "ki si ga je prislužila le ena oseba in ta oseba je Jezus Kristus".

Starša sedemmesečnega dečka sta se sicer obrnila na sodišče, ker se nista mogla odločiti, kakšen priimek naj dobi otrok - očetovega ali maminega. Sodnica Lu Ann Ballew je razsodila, da naj dobi oba priimka, obenem pa presenetila še z odločitvijo, da mora dobiti drugo ime. Staršem je celo naročila, da mora to ime biti Martin.

Mama Jaleesa Martin je ogorčena in je nemudoma napovedala pritožbo. Kot trdi, njen sin imena Mesija ni dobil iz verskih razlogov, ampak zato ker je njej in dečkovemu očetu to ime pač všeč, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

O dogodku, ki se je zgodil minuli teden, je prvi poročal časnik The Tennessean. Sodnica je za časnik povedala, da je spremembo imena odredila prvič v svoji karieri. Za to naj bi se odločila, ker družina živi v izrazito krščanskem okraju in bi lahko ime Mesija mnoge ljudi užalilo.

Britanski BBC dodaja, da je ime Mesija v ZDA lani dobilo več kot 700 otrok. Tako je to ime pristalo na 387. mestu najbolj priljubljenih imen za novorojenčke. V letu 2011 je bilo na 633. mestu.