Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Svet

Snežni plaz na Kosovu pokopal sedem ljudi

Deli na:
Snežni plaz na Kosovu pokopal sedem ljudi

Foto: Reuters

Sneženje in mraz še naprej povzročata težave na Balkanu. Na Kosovu je v soboto v snežnem plazu, ki je zasul 12 hiš v vasi Restelica, umrlo sedem ljudi, skupaj pa je v regiji umrlo že 50 ljudi. V Črni gori so zaradi obilnega sneženja razglasili izredne razmere na celotnem ozemlju države, na Hrvaškem je veliko težav v prometu.

Na Kosovu je deset metrov visok in 500 metrov širok snežni plaz zasul 12 hiš, od katerih jih je bilo deset praznih, saj so lastniki na delu v tujini, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Iz ene od hiš so rešili sedemmesečno deklico, medtem ko tri osebe še pogrešajo. Dostop do vasi na jugu Kosova je zaradi snega močno otežen, pri čiščenju poti do vasi Restelica pa so sodelovale tudi enote Kforja.
 
V Albaniji sta umrla tehnika, ki sta bila namenjena popravit visokonapetostni daljnovod, a sta obstala v snegu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 
V Črni gori so v soboto zvečer razglasili izredne razmere, saj je življenje v vsej državi zaradi obilnega sneženja ohromljeno. Letališče v Podgorici, kjer je zapadlo pol metra snega, kar je največ v zadnjih 50 letih, je zaprto.
 
Že od petka so ujeti potniki v vlaku blizu Kolašina, ki zaradi plazov ne more nadaljevati poti proti Podgorici. Zjutraj so sicer uspeli odstraniti en plaz, a se je kmalu zatem sprožil novi. V vlaku k sreči deluje gretje, pripadniki posebne policijske enote pa so potnikom prinesli hrano in pijačo.
 
V Srbiji so medtem našteli že 20 žrtev mraza. 68-letno žensko so v snegu našli mrtvo v bližini Kraljeva.
 
Skupaj je tako na Balkanu zaradi mraza in snega umrlo že 50 ljudi, od tega 20 v Srbiji, 11 v BiH, sedem na Kosovu, štirje v Črni gori, po trije na Hrvaškem in v Albaniji ter dva v Makedoniji. Okoli 110.000 ljudi v regiji pa je odrezanih od sveta.
 
Na Hrvaškem imajo zaradi snega veliko težav v prometu. Avtocesta proti Reki je zaprta za ves promet, medtem ko je avtocesta proti Splitu, ki je bila prav tako zaprta, zdaj odprta za osebna vozila. Na istrskem ipsilonu je obvezna zimska oprema, saj je v Istri zapadlo nekaj centimetrov snega. Ne vozi trajekt na otok Cres, prav tako ne katamarani na območju Reke, Šibenika in Splita.
loading...
Loading...