Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slavoj Žižek je v stiski. Skoraj nihče noče več objavljati njegovih komentarjev

Deli na:
Slavoj Žižek je v stiski. Skoraj nihče noče več objavljati njegovih komentarjev

Foto: Bobo

V angleščini lahko objavljam samo še v treh spletnih medijih, in sicer v The Independent, Russia Today in The Philosophical Salon, je potožil najbolj znani slovenski filozof Slavoj Žižek.

»Dnevi, ko sem lahko objavljal komentarje v The Guardianu in včasih tudi v The New York Timesu, so že zdavnaj minili,« je v The Philosophical Salon (to je spletna stran ameriške revije Los Angeles Review Books) zapisal slovenski filozof.

Zakaj Žižek jezi »radikalno levico«

Kot razloge, da ne more več objavljati v zgoraj omenjenih medijih, je Žižek navedel nestrinjanje »radikalne levice« z njegovimi stališči do politične korektnosti, LGBT gibanja in odnosa levice do beguncev.

Svoje težave pri objavljanju komentarjev je Žižek predstavil v polemiki s kanadskim profesorjem psihologije Jordanom B. Petersonom. Na Žižkova stališča o Petersonu, ki so bila objavljena v britanskem The Independentu, se je namreč slednji javno odzval in na twitterju Žižka pozval na javno debato.

Bo soočenje Žižek-Peterson oktobra v New Yorku?

Petersonovo ponudbo je na twitterju sprejel uporabnik twitter računa @SlawojTweezek. A kot pravi Žižek, to ni njegov račun, ampak za njim stoji anonimni uporabnik, ki se pretvarja, da je Žižek.

A tudi pravi Žižek sprejema Petersonovo ponudbo za debato. »Če res želite soočenje z menoj, sem se ga pripravljen udeležiti, in sicer med mojim naslednjih obiskom New Yorka prihodnji oktober,« je svoj članek v The Philosophical Salon končal Žižek.