nusa_derenda Odkrito.si

Nuša Derenda s strtim srcem

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. avgusta

Kozarec vode Petisvet

Enostavna metoda, ki vam lahko čez noč ...

Kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Klara na rojstni dan povabila hrvaško ...

Danijela Martinović Svet24.si

Imata Danijela in Grašo res hude težave v zvezi?

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Savina Atai se je poročila

Svet

Slavoj Žižek je v stiski. Skoraj nihče noče več objavljati njegovih komentarjev

Deli na:
Slavoj Žižek je v stiski. Skoraj nihče noče več objavljati njegovih komentarjev

Foto: Bobo

V angleščini lahko objavljam samo še v treh spletnih medijih, in sicer v The Independent, Russia Today in The Philosophical Salon, je potožil najbolj znani slovenski filozof Slavoj Žižek.

»Dnevi, ko sem lahko objavljal komentarje v The Guardianu in včasih tudi v The New York Timesu, so že zdavnaj minili,« je v The Philosophical Salon (to je spletna stran ameriške revije Los Angeles Review Books) zapisal slovenski filozof.

Zakaj Žižek jezi »radikalno levico«

Kot razloge, da ne more več objavljati v zgoraj omenjenih medijih, je Žižek navedel nestrinjanje »radikalne levice« z njegovimi stališči do politične korektnosti, LGBT gibanja in odnosa levice do beguncev.

Svoje težave pri objavljanju komentarjev je Žižek predstavil v polemiki s kanadskim profesorjem psihologije Jordanom B. Petersonom. Na Žižkova stališča o Petersonu, ki so bila objavljena v britanskem The Independentu, se je namreč slednji javno odzval in na twitterju Žižka pozval na javno debato.

Bo soočenje Žižek-Peterson oktobra v New Yorku?

Petersonovo ponudbo je na twitterju sprejel uporabnik twitter računa @SlawojTweezek. A kot pravi Žižek, to ni njegov račun, ampak za njim stoji anonimni uporabnik, ki se pretvarja, da je Žižek.

A tudi pravi Žižek sprejema Petersonovo ponudbo za debato. »Če res želite soočenje z menoj, sem se ga pripravljen udeležiti, in sicer med mojim naslednjih obiskom New Yorka prihodnji oktober,« je svoj članek v The Philosophical Salon končal Žižek.