Revija Reporter
Svet

Slavnega francoskega igralca Depardieuja preiskujejo zaradi posilstva

STA

31. avg. 2018 6:00

Deli na:

Gérard Depardieu

Arhiv Svet24

Francoskega igralca Gerarda Depardieuja v Franciji preiskujejo zaradi obtožb o posilstvih in spolnih napadih, je povedal vir na pariškem tožilstvu. Igralec je navedbe zavrnil.

Vir na pariškem tožilstvu je dejal, da so proti Depardieuju odprli preliminarno preiskavo zaradi obtožb "posilstva in spolnih napadov". Ovadba je bila vložena v ponedeljek na tožilstvu v mestu Aix-en-Provence na jugu države. Tam so tudi sprožili preiskavo, a so jo kasneje predali pariškim kolegom.

Igralec "absolutno zanika kakršenkoli napad ali nasilje," je povedal njegov odvetnik Herve Termime. "Razčiščevanje v javnosti tudi močno škoduje Gerardu Depardieuju," je dodal in izrazil prepričanje, da bo 69-letnik na koncu spoznan za nedolžnega.

Eden izmed najvidnejših in najbolj kontroverznih francoskih igralcev je znan po vlogah v filmih Cyrano de Bergerac, Nesrečniki, Zelena karta in mnogih drugih. Leta 2013 je v domovini poskrbel za pravo razburjenje, ko se je zaradi zvišanja davkov preselil v Rusijo, kjer je dobil tudi državljanstvo.