Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slavenka Drakulić predstavlja svoj novi roman

Deli na:
Slavenka Drakulić predstavlja svoj novi roman

V Zagrebu se je v torek začel največji hrvaški knjižni sejem, Interliber, ki bo letos gostil več kot 240 večinoma hrvaških založnikov. Napovedane so številne predstavitve novih knjig, prvi dan 35. Interliberja pa so že predstavili roman Obtožena, novo knjigo znane hrvaške, mednarodno priznane pisateljice in publicistke Slavenke Drakulić.

Drakulićeva je tudi slovenskim bralcem dobro znana po knjigah, kot so Frida ali O bolečini, Kot da men ni, Okus po moškem, Kako smo preživeli komunizem in se ob tem celo smejali in Hologrami strahu.

Njen najnovejši roman govori o spirali nasilja v družini, predvsem pa o nasilju matere nad hčerko. Kot je avtorica dejala za torkov Večernji list, je družinsko nasilje pogosto ujeto v zaprt krog, iz katerega je težko najti izhod.

Kot je dodala, ne želi biti psihologinja-amaterka, temveč je zgolj opisala medsebojno vedenje v nasilni družini. Poudarila je, da so čustveno, fizično, še posebej pa seksualno družinsko nasilje velik tabu.

Med novimi knjigami na Interliberju bosta tudi zbirka kratkih zgodb Miljenka Jergovića Mačka Človek Pes in roman Zorana Ferića z naslovom Absurd je nalezljiva bolezen.

Predstavili bodo tudi hrvaški prevod romana Draga Jančarja To noč sem jo videl.

Založniki napovedujejo, da bodo naslovi, starejši od enega leta, na voljo tudi z 90-odstotnim popustom.

Prodaja knjig na Hrvaškem je v zadnjih letih padla za 40 odstotkov. Od novega leta pričakujejo dodatno poslabšanje razmer, saj bodo uvedli petodstotni DDV na knjige.

Povprečna naklada knjig na Hrvaškem je 600 izvodov, kar je podobno kot v 19. stoletju, so še zapisali v Večernjem listu.