državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Skoraj ni dvoma, da so likvidacije naročili levičarji

Deli na:
Skoraj ni dvoma, da so likvidacije naročili levičarji

Večina grških medijev skoraj ne dvomi več: umor dveh članov Zlate zore je bil maščevanje za uboj levičarskega glasbenika s strani simpatizerja Zlate zore. Nekateri že odkrito kažejo s prstom na skrajno levo stranko Sirizo. Oblasti se bojijo, da bo zločin sprožil val nasilja.

Policija je hladnokrvni dvojni umor pred lokalnim uradom stranke že rekonstruirala, nedvomno pa gre za najeta morilca, ki mogoče sploh nista Grka. Zamaskirana neznanca sta bel Hondin motor Africa Twin pustila 50 metrov pred vhodom in se nato približala četverici pripadnikov Zlate zore, ki so zapuščali urad. Z razdalje približno 15 metrov sta začela streljati s srbsko 9 mm pištolo znamke Crvena zastava, ki je sicer med balkanskimi morilci zelo priljubljena. Eden izmed četverice je pobegnil skozi bližnji vhod stavbe, dva sta padla pod streli, četrtega sta napadalca ranila, ko je skušal pobegniti, poroča grški portal tragiko.net.

Napadalca sta nato pristopila bližje in nesrečneža z neposredne bližine še enkrat ustrelila v glavo. Ubita moška sta bila stara 22 in 25 let, oba pa sta dobila po štiri strele v predel prsi in glave. Morilca sta nato odšla do motorja in se odpeljala. Policija sklepa, da sta imela v bližini podporno ekipo, ki je opazovala okolico in jima omogočila pobeg.

Minister za javni red Nikos Dendias, ki je tudi obiskal prizorišče zločina, je izrazil žalost zaradi smrti mladih moških in zatrdil, da ne bodo dovolili, da bi njihova država postala "prostor za poravnavanje računov". Tamkajšnji mediji pa skoraj ne dvomijo, da je šlo za povračilni ukrep levičarjev, za kar so očitno najeli plačana morilca.