bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Svet

Škandal v Trstu: član vlade je prisegel republiki, rojeni iz fašizma, a v Trstu je brez sramu dvigoval desnico!

Deli na:
Škandal v Trstu: član vlade je prisegel republiki, rojeni iz fašizma, a v Trstu je brez sramu dvigoval desnico!

Manifestacija fašistov v Trstu - Foto: Facebook

Somišljeniki pokojnega novinarja Almeriga Grilza so v petek ob 36-letnici njegove smrti v Ulici Paduina v Trstu, kjer so se tradicionalno zbirali skrajni desničarji, njegov spomin počastili s trikratnim fašističnim pozdravom, je poročal Primorski dnevnik. Dogodek je obsodila tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar.

Kot poroča Primorski dnevnik, je dogodek sprožil burne odzive na Tržaškem, še posebej, ker je bil na njem prisoten tudi deželni odbornik za okolje in član Bratov Italije Fabio Scoccimarro.

Kot so ob tem v odzivu zapisali predstavniki gibanja Zdaj Trst-Pakt za, je nesprejemljivo, da eden izmed najpomembnejših predstavnikov deželne vlade sodeluje pri neofašistični manifestaciji, saj je "prisegel zvestobo Republiki, rojeni iz upora proti fašizmu", dodaja časnik. Medtem so levosredinske opozicijske stranke že zahtevale odstop Scoccimarra.

Dejanje je včeraj preko Twitterja obsodila tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, ki se prav te dni mudi na obisku v Italiji. Kot je zapisala, so "pozdravi, ki smo jim bili priča v Trstu, simbol obdobja, ki je prineslo sovražnost, razdvajanje, nasilje".

"S predsednikom vlade Sergiom Mattarello sva poudarila zavezanost skupni evropski poti Slovenije in Italije, usmerjeni v prihodnost, spoštovanje in sodelovanje. Dogajanje v Trstu nima mesta na tej poti," je še zapisala predsednica.