nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Šibeniška policija išče morilca želv

Deli na:
Šibeniška policija išče morilca želv

Foto: Reuters

Hrvaška policija išče neznano osebo, ki je odgovorna za smrt več želv v vodnjaku v parku Luje Maruna v Šibeniku. Kot so poročali hrvaški mediji, je nekdo zastrupil vodo v vodnjaku, v katerem so osem let živele tropske želve in različne ribe, ki so postale turistična atrakcija.

Direktor mestnega komunalnega podjetja Siniša Burić je danes za hrvaško televizijo HTV potrdil, da so poginile štiri želve, medtem ko je usoda ostalih negotova, glede na to, da je voda v vodnjaku zastrupljena.

Sredi vodnjaka so kamni, ki so bili pred nekaj dnevi še prekriti z zelenim mahom. Ta pa je zdaj spremenil barvo v rumeno-rjavo, kamni so beli, želve pa so poginile, je bilo videti na posnetkih HTV.

Burić je pojasnil, da še niso ugotovili, kakšna snov je zastrupila vodo v vodnjaku. Ni želel ugibati o usodi preostalih več deset želv in rib, ker jih nimajo kam premestiti. Pričakuje, da bo kmalu padel dež in očistil vodo v zastrupljenemu vodnjaku.

Spomnil je, da so pred dvema letoma neznanci ukradli več tropskih želv iz tega vodnjaka, verjetno zaradi prodaje na črnem trgu. Opozoril je tudi, da so storilci morda iste osebe, ki so vodo v drugih šibeniških vodnjakih pred kratkim onesnažili s peno.

Prebivalci Šibenika so ogorčeni zaradi zastrupitve želv, ki so v zadnjih nekaj letih postale prvo znamenje pomladi, ko so se začele sončiti na skalnjaku sredi vodnjaka.

Zastrupitev živali so danes prijavili na policijo. Hrvaški kazenski zakonik določa do leto dni zapora za neupravičen umor ali trpinčenje živali.