dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

princ charles, meghan markle, princ harry Svet24.si

FOTO: Harry in Meghan pokazala Archieja, princ ...

Zmago Jelinčič, Monika Jelinčič Reporter.si

Bivši sosed o Zmagu Jelinčiču: Nekoč je ...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

FINAL_fullsize_klemenslakonja_04012021_1025 1 Njena.si

Slakonja delil redek posnetek sinov

Svet

Severna Koreja predsedniku ZDA sporoča, da je storil "veliko napako"

Deli na:
Severna Koreja predsedniku ZDA sporoča, da je storil "veliko napako"

Kim Jong Un - Foto: Reuters

Severna Koreja je danes ameriškega predsednika Joeja Bidna obtožila, da vodi sovražno politiko, ter zavrnila "lažno ameriško diplomacijo" glede severnokorejskega jedrskega programa, obenem pa zagrozila s posledicami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Biden je v sredo v kongresu dejal, da se bo njegova administracija z varnostno grožnjo, ki jo predstavlja severnokorejski jedrski program, spoprijela "s pomočjo diplomacije in strogega odvračanja". Bela hiša pa je v petek pojasnila, da se ameriški predsednik zavzema za "realističen" diplomatski pristop, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pjongjang je Bidnovo izjavo danes označil za "veliko napako". "Njegova izjava jasno odraža namero, da še naprej uveljavlja sovražno politiko do Severne Koreje, kot to počnejo ZDA že več kot pol stoletja," je v izjavi, ki jo je objavila državna tiskovna agencija KCNA, dejal predstavnik zunanjega ministrstva Kwon Jung Gun.

Kot je opozoril, Washington vztraja pri "zastareli politiki" iz obdobja hladne vojne. Ameriška diplomacija po njegovem služi za prikrivanje sovražnih dejanj, "odvračanje, ki ga oglašujejo, pa je le sredstvo za jedrsko grožnjo" Pjongjangu, je dodal.

Zdaj, ko je jasno osrednje sporočilo nove ameriške politike do Severne Koreje, bo ta prisiljena sprejeti ustrezne ukrepe, je po poročanju AFP dejal Kwon.

Bela hiša je v petek sporočila, da njen cilj ostaja "popolna denuklearizacija Korejskega polotoka". Ameriška politika bo glede Severne Koreje vodila "usmerjen, praktičen in za diplomacijo odprt" pristop, je dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki.

Loading...