Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Severna Koreja naj bi zamenjala del rakete

Deli na:
Severna Koreja naj bi zamenjala del rakete

Foto: Reuters

Severna Koreja je zamenjala del rakete dolgega dosega, ki jo želi preizkusiti, pomagajo pa ji strokovnjaki iz Irana, danes poročajo južnokorejski mediji. Izstrelitev rakete je predvidena za obdobje med današnjim dnem in 22. decembrom, a so v Pjongjangu v nedeljo sporočili, da bi jo zaradi tehničnih težav lahko preložili.

Danes so nato sporočili, da bi izstrelitev zaradi težav lahko izvedli v času do 29. decembra, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so sporočili, strokovnjaki nadaljujejo priprave na izstrelitev, a so se odločili okno za izstrelitev podaljšati za teden dni.

Omenjenih težav niso podrobneje pojasnili, južnokorejski mediji pa danes pišejo, da najnovejši satelitski posnetki kažejo na zamenjavo enega od delov, kar pa bi lahko pomenilo, da bo izstrelitev izvedena po načrtu.

Posnetki namreč kažejo, da so v soboto nov tretji del rakete unha-3 premaknili na izstrelitveno ploščad.

V Pjongjangu vztrajajo, da je poskus miroljubne narave s ciljem utiriti satelit, medtem ko mednarodna skupnost ocenjuje, da gre za poskus izstrelitve balistične rakete, kar je v nasprotju z resolucijami ZN.

Japonska je danes sporočila, da so zaradi napovedane izstrelitve v polni pripravljenosti, nameščeni so sistemi za obrambo pred raketami, ki bodo raketo uničili, če bi se izkazalo, da lahko pade na japonsko ozemlje.

"Sprejeli smo vse potrebne ukrepe," je v nedeljo zvečer zagotovil japonski premier Jošihiko Noda, poroča francoska tiskovna agencija AFP.