Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Severna Koreja izstrelila novo raketo

Deli na:
Severna Koreja izstrelila novo raketo

Foto: KCNA

Severna Koreja je danes sporočila, da je s svoje vzhodne obale v torek izstrelila nadzvočno balistično raketo. Izstrelitev rakete je potrdila tudi južnokorejska vojska. Po poročanju severnokorejske tiskovne agencije KCNA bo razvoj nove rakete, poimenovane hwasong-8, okrepil obrambne sposobnosti Severne Koreje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nadzvočne rakete so hitrejše in okretnejše od standardnih raket, zaradi česar jih sistem za protiraketno obrambo, za katerega ZDA namenjajo milijarde ameriških dolarjev, veliko težje prestreže, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izstrelitev iz province Jagang je "potrdila navigacijski nadzor in stabilnost rakete", je med drugim še poročala KCNA. Dodala je, da so "rezultati preskusov dokazali, da vse tehnične specifikacije izpolnjujejo zahteve glede zasnove", ter da je razvoj nadzvočne rakete ena od petih prednostnih nalog petletnega načrta za strateško orožje.

Profesor na Inštitutu za daljnovzhodne študije na univerzi Kyungnam Lim Eul-chul je dejal, da si Severna Koreja prizadeva uporabiti svoj razvoj orožja "kot sredstvo za ustvarjanje prostora za diplomatsko manevriranje in krepitev vojaške drže". V prihodnosti je tako po njegovih besedah pričakovati še več izstrelitev.