horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Severna Koreja: Pogovori o denuklearizaciji Korejskega polotoka niso več na pogajalski mizi

Deli na:
Severna Koreja: Pogovori o denuklearizaciji Korejskega polotoka niso več na pogajalski mizi

Foto: KCNA

Severna Koreja je sporočila, da pogovori z ZDA o denuklearizaciji Korejskega polotoka niso več na pogajalski mizi. Pjongjang je tudi kritiziral evropske članice Varnostnega sveta Združenih narodov, ki so obsodile nedavne izstrelitve severnokorejskih balističnih raket, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Severnokorejski veleposlanik pri ZN Kim Song je v luči sredine obsodbe poskusnih izstrelitev raket v Severno Koreji s strani Belgije, Estonije, Francije, Nemčije, Poljske in Velike Britanije ter njihovih pozivov k doslednemu spoštovanju sankcij proti Pjongjangu, dejal, da gre za paranojo Evropejcev ter sovražno politiko ZDA, zaradi česar Severna Koreja ne potrebuje dolgotrajnih pogovorov z ZDA, denuklearizacija pa ni več na pogajalski mizi.

Song je izjavo evropskih držav tudi ocenil kot "še eno hudo provokacijo" ter dodal, da Severna Koreja izvaja "pravične ukrepe za krepitev" svojih obrambnih zmogljivosti.

Evropske države so v izjavi med drugim zapisale, da je Pjongjang od maja letos izvedel 13 izstrelitev balističnih raket, zadnjega 28. novembra.

Jedrski pogovori med Pjongjangom in Washingtonom so trenutno v zastoju. Severna Koreja je konec leta sama določila kot rok, do katerega pričakuje neke vrste koncesije s strani ZDA. Diplomati pri ZN se bojijo, da bi lahko Severna Koreja, če kmalu ne bo napredka, ponovno začela s poskusnimi izstrelitvami balističnih ali jedrskih raket dolgega dosega.

loading...
Loading...