lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Severna Koreja: Pogovori o denuklearizaciji Korejskega polotoka niso več na pogajalski mizi

Deli na:
Severna Koreja: Pogovori o denuklearizaciji Korejskega polotoka niso več na pogajalski mizi

Foto: KCNA

Severna Koreja je sporočila, da pogovori z ZDA o denuklearizaciji Korejskega polotoka niso več na pogajalski mizi. Pjongjang je tudi kritiziral evropske članice Varnostnega sveta Združenih narodov, ki so obsodile nedavne izstrelitve severnokorejskih balističnih raket, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Severnokorejski veleposlanik pri ZN Kim Song je v luči sredine obsodbe poskusnih izstrelitev raket v Severno Koreji s strani Belgije, Estonije, Francije, Nemčije, Poljske in Velike Britanije ter njihovih pozivov k doslednemu spoštovanju sankcij proti Pjongjangu, dejal, da gre za paranojo Evropejcev ter sovražno politiko ZDA, zaradi česar Severna Koreja ne potrebuje dolgotrajnih pogovorov z ZDA, denuklearizacija pa ni več na pogajalski mizi.

Song je izjavo evropskih držav tudi ocenil kot "še eno hudo provokacijo" ter dodal, da Severna Koreja izvaja "pravične ukrepe za krepitev" svojih obrambnih zmogljivosti.

Evropske države so v izjavi med drugim zapisale, da je Pjongjang od maja letos izvedel 13 izstrelitev balističnih raket, zadnjega 28. novembra.

Jedrski pogovori med Pjongjangom in Washingtonom so trenutno v zastoju. Severna Koreja je konec leta sama določila kot rok, do katerega pričakuje neke vrste koncesije s strani ZDA. Diplomati pri ZN se bojijo, da bi lahko Severna Koreja, če kmalu ne bo napredka, ponovno začela s poskusnimi izstrelitvami balističnih ali jedrskih raket dolgega dosega.

Loading...