Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Šešljeva žena Jadranka bo kandidirala na predsedniških volitvah v Srbiji

Deli na:

Kandidatka Srbske radikalne stranke (SRS) na predsedniških volitvah v Srbiji 6. maja bo Jadranka Šešelj, soproga haaškega obtoženca Vojislava Šešlja, je danes odločilo vodstvo stranke. Glavna kandidata na volitvah bosta sicer dosedanji predsednik Boris Tadić in vodja Srbske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Vodstvo SRS je v obrazložitvi svoje odločitve zapisalo, da je Jadranka Šešelj ženska, ki je svoj pogum, doslednost in pripravljenost na žrtvovanje dokazala v preteklih desetih letih, ki jih je njen soprog preživel v priporu haaškega sodišča, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Srbija potrebuje gospodarja, ki bo skrbel zanjo in se zanjo žrtvoval, tako kot za svojo družino skrbi in se zanjo žrtvuje Jadranka Šešelj. Volitve so zadnja priložnost za spremembo dosedanje katastrofalne državne politike," je v sporočilu poudarilo vodstvo SRS. Šešljeva se doslej ni ukvarjala s politiko.

Srbski predsednik Tadić je ta teden odstopil s položaja, s čimer je omogočil sklic predsedniških volitev, ki bodo potekale 6. maja hkrati s parlamentarnimi in lokalnimi volitvami.

Tadiću bi se drugi predsedniški mandat sicer iztekel februarja prihodnje leto. Na volitvah bo tako kandidiral že za tretji mandat.

Poleg Tadića, Nikolića in Šešljeve se bodo za predsedniški položaj po pričakovanjih potegovali še vodja socialistov (SPS) in notranji minister Ivica Dačić, vodja Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović, vodja Demokratske stranke Vojislav Koštunica, vodja Zveze vojvodinskih Madžarov Istvan Pasztor in vodja Združenih regij Srbije Zoran Stanković.