denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Svet

Šešljeva žena Jadranka bo kandidirala na predsedniških volitvah v Srbiji

Deli na:

Kandidatka Srbske radikalne stranke (SRS) na predsedniških volitvah v Srbiji 6. maja bo Jadranka Šešelj, soproga haaškega obtoženca Vojislava Šešlja, je danes odločilo vodstvo stranke. Glavna kandidata na volitvah bosta sicer dosedanji predsednik Boris Tadić in vodja Srbske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Vodstvo SRS je v obrazložitvi svoje odločitve zapisalo, da je Jadranka Šešelj ženska, ki je svoj pogum, doslednost in pripravljenost na žrtvovanje dokazala v preteklih desetih letih, ki jih je njen soprog preživel v priporu haaškega sodišča, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Srbija potrebuje gospodarja, ki bo skrbel zanjo in se zanjo žrtvoval, tako kot za svojo družino skrbi in se zanjo žrtvuje Jadranka Šešelj. Volitve so zadnja priložnost za spremembo dosedanje katastrofalne državne politike," je v sporočilu poudarilo vodstvo SRS. Šešljeva se doslej ni ukvarjala s politiko.

Srbski predsednik Tadić je ta teden odstopil s položaja, s čimer je omogočil sklic predsedniških volitev, ki bodo potekale 6. maja hkrati s parlamentarnimi in lokalnimi volitvami.

Tadiću bi se drugi predsedniški mandat sicer iztekel februarja prihodnje leto. Na volitvah bo tako kandidiral že za tretji mandat.

Poleg Tadića, Nikolića in Šešljeve se bodo za predsedniški položaj po pričakovanjih potegovali še vodja socialistov (SPS) in notranji minister Ivica Dačić, vodja Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović, vodja Demokratske stranke Vojislav Koštunica, vodja Zveze vojvodinskih Madžarov Istvan Pasztor in vodja Združenih regij Srbije Zoran Stanković.

Loading...