horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Šešljeva žena Jadranka bo kandidirala na predsedniških volitvah v Srbiji

Deli na:

Kandidatka Srbske radikalne stranke (SRS) na predsedniških volitvah v Srbiji 6. maja bo Jadranka Šešelj, soproga haaškega obtoženca Vojislava Šešlja, je danes odločilo vodstvo stranke. Glavna kandidata na volitvah bosta sicer dosedanji predsednik Boris Tadić in vodja Srbske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Vodstvo SRS je v obrazložitvi svoje odločitve zapisalo, da je Jadranka Šešelj ženska, ki je svoj pogum, doslednost in pripravljenost na žrtvovanje dokazala v preteklih desetih letih, ki jih je njen soprog preživel v priporu haaškega sodišča, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Srbija potrebuje gospodarja, ki bo skrbel zanjo in se zanjo žrtvoval, tako kot za svojo družino skrbi in se zanjo žrtvuje Jadranka Šešelj. Volitve so zadnja priložnost za spremembo dosedanje katastrofalne državne politike," je v sporočilu poudarilo vodstvo SRS. Šešljeva se doslej ni ukvarjala s politiko.

Srbski predsednik Tadić je ta teden odstopil s položaja, s čimer je omogočil sklic predsedniških volitev, ki bodo potekale 6. maja hkrati s parlamentarnimi in lokalnimi volitvami.

Tadiću bi se drugi predsedniški mandat sicer iztekel februarja prihodnje leto. Na volitvah bo tako kandidiral že za tretji mandat.

Poleg Tadića, Nikolića in Šešljeve se bodo za predsedniški položaj po pričakovanjih potegovali še vodja socialistov (SPS) in notranji minister Ivica Dačić, vodja Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović, vodja Demokratske stranke Vojislav Koštunica, vodja Zveze vojvodinskih Madžarov Istvan Pasztor in vodja Združenih regij Srbije Zoran Stanković.

loading...
Loading...