Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Savdska Arabija bin Ladnovo družino sprejela iz humanitarnih razlogov

Deli na:

Po izgonu vdov in otrok pokojnega voditelja teroristične mreže Al Kaida Osame bin Ladna iz Pakistan in po njihovem prihodu v Savdsko Arabijo je Rijad izrazil pripravljenost, da družino sprejme iz "humanitarnih razlogov", je danes poročal arabski časnik Al Šark al Avsat.

Bin Ladnove vdove - dve Savdijki in Jemenka, devet otrok in dva vnuka so v Savdsko Arabijo prišli v petek, čeprav so savdijske oblasti njihovemu prihodu najprej nasprotovale. Riad je sicer sporočil, da bodo družino sprejeli, saj člani družine niso imeli nič z delovanjem pred letom dni ubitega bin Ladna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Bin Ladnovo družino so pakistanske oblasti zajele po likvidaciji terorističnega voditelja 2. maja lani v skrivališču v Abotabadu nedaleč od Islamabada. Bin Ladnove vdove so skupaj z dvema njihovima hčerkama najprej obsodili na krajšo zaporno kazen zaradi nezakonitega vstopa v Pakistan, temu pa je sledil izgon.

Njihova zaporna kazen se je iztekla v torek, nato pa je zaradi administrativnih zapletov trajalo še slabe tri dni, da so jih pospremili iz države.