ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Svet

Salvinija preiskujejo, ker naj bi z državnimi helikopterji in letali letel na politične dogodke svoje Lige

Deli na:
Salvinija preiskujejo, ker naj bi z državnimi helikopterji in letali letel na politične dogodke svoje Lige

Italijanski notranji minister Matteo Salvini. - Foto: Reuters

Proti nekdanjemu italijanskemu notranjemu ministru ter vodji desničarske Lige Matteu Salviniju so uvedli preiskavo zaradi domnevne neupravičene uporabe državnih helikopterjev in letal v času, ko je bil minister, danes poročajo italijanski mediji.

Dokumenti zadevajo 35 letov Salvinija ter njegovega osebja s policijskimi in gasilskimi letali in helikopterji, piše dnevnik Corriere della Sera. Tožilstvo v Rimu jih je predalo t. i. ministrskemu sodišču, pristojnemu za prekrške na položaju, ter ga pozvalo k uvedbi preiskave o skladnosti uporabe letal in helikopterjev z zakonodajo.

Letala in helikopterje policije in gasilcev naj bi po italijanski zakonodaji uporabljali le za operacije, Salvini pa je z njimi potoval na politične dogodke. V Italiji lahko državna letala in helikopterje uporablja le pet visokih predstavnikov države - predsednik republike, predsednika obeh obeh domov parlamenta, premier ter predsednik ustavnega sodišča - v izjemnih primerih in s posebnim dovoljenjem, ki ga Salvini ni imel, pa še kdo drug.

Italijanski časnik La Repubblica je pred časom pisal, da je Salvini srečanja, ki jih je imel kot minister, pogosto uskladil z dogodki Lige, da so potekala le malo pred ali po srečanjih institucij.

Zadevo je že preiskovalo računsko sodišče, ki ni našlo podlage za tožbo proti Salviniju, češ da stroški potovanja z gasilskimi in policijskimi letali in helikopterji niso bili višji, kot če bi Salvini uporabljal komercialne lete.

Vodja Lige se je na najnovejšo preiskavo proti njemu odzval na Twitterju. "Bolj ko nas napadajo, bolj napredujemo. Nasmeh na obraz," je zapisal.

Loading...