feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Salvinija preiskujejo, ker naj bi z državnimi helikopterji in letali letel na politične dogodke svoje Lige

Deli na:
Salvinija preiskujejo, ker naj bi z državnimi helikopterji in letali letel na politične dogodke svoje Lige

Italijanski notranji minister Matteo Salvini. - Foto: Reuters

Proti nekdanjemu italijanskemu notranjemu ministru ter vodji desničarske Lige Matteu Salviniju so uvedli preiskavo zaradi domnevne neupravičene uporabe državnih helikopterjev in letal v času, ko je bil minister, danes poročajo italijanski mediji.

Dokumenti zadevajo 35 letov Salvinija ter njegovega osebja s policijskimi in gasilskimi letali in helikopterji, piše dnevnik Corriere della Sera. Tožilstvo v Rimu jih je predalo t. i. ministrskemu sodišču, pristojnemu za prekrške na položaju, ter ga pozvalo k uvedbi preiskave o skladnosti uporabe letal in helikopterjev z zakonodajo.

Letala in helikopterje policije in gasilcev naj bi po italijanski zakonodaji uporabljali le za operacije, Salvini pa je z njimi potoval na politične dogodke. V Italiji lahko državna letala in helikopterje uporablja le pet visokih predstavnikov države - predsednik republike, predsednika obeh obeh domov parlamenta, premier ter predsednik ustavnega sodišča - v izjemnih primerih in s posebnim dovoljenjem, ki ga Salvini ni imel, pa še kdo drug.

Italijanski časnik La Repubblica je pred časom pisal, da je Salvini srečanja, ki jih je imel kot minister, pogosto uskladil z dogodki Lige, da so potekala le malo pred ali po srečanjih institucij.

Zadevo je že preiskovalo računsko sodišče, ki ni našlo podlage za tožbo proti Salviniju, češ da stroški potovanja z gasilskimi in policijskimi letali in helikopterji niso bili višji, kot če bi Salvini uporabljal komercialne lete.

Vodja Lige se je na najnovejšo preiskavo proti njemu odzval na Twitterju. "Bolj ko nas napadajo, bolj napredujemo. Nasmeh na obraz," je zapisal.

loading...
Loading...