jonas Odkrito.si

Jonas Žnidaršič in Inti Šraj nov par?

melania trump_valentinovo 6 Svet24.si

FOTO: To je na valentinovo dobila Melania, ampak ...

smrt prehod Petisvet.si

Znanstveniki dokazujejo življenje po smrti!

sedmerčki Svet24.si

Ne trojčki, ne peterčki, 25-letnica je ...

avto_tehnični pregled Svet24.si

Avto pripeljala na tehničnega in ostala brez ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Tako svojo nosečo ženo razvaja Isaac Palma

Svet

Salvini se je po sporu s Parizom pripravljen srečati s francoskim kolegom

Deli na:
Salvini se je po sporu s Parizom pripravljen srečati s francoskim kolegom

Foto: Profimedia - Namestnik premierja Matteo Salvini je obljubljal le lepe stvari.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je včeraj dejal, da se je ta teden pripravljen srečati s svojim francoskim kolegom Christophom Castanerjem na pogovorih, potem ko je zaradi zaostrenih odnosov med državama Pariz na pogovore poklical svojega veleposlanika v Rimu.

Odnosi med sosedama so dosegli najnižjo raven po drugi svetovni vojni, ko je Pariz zadnji teden na pogovore poklical svojega veleposlanika v Rimu v protest zaradi provokacij s strani voditeljev italijanske populistične vlade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Salvini je v petek sporočil, da je Castanerja povabil v Rim na pogovore, a je kasneje dodal, da ga je v resnici pozval, nakar je francoski minister pogovore zavrnil.

"Pripravljen sem, da ga sprejmem v Rimu ali da grem v Pariz, celo ta teden," je Salvini dejal danes. "Menim, da je obnovitev dobrih odnosov temeljnega pomena, čim prej tem bolje," je dodal.

Pariz je v četrtek veleposlanika v Italiji poklical na pogovore v domovino zaradi provokacij s strani voditeljev italijanske populistične vlade. Za ta korak se je odločil dva dni po tistem, ko se je podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio v francoski prestolnici srečal s člani gibanja rumenih jopičev, ki že od novembra protestirajo proti vladi francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Besedna vojna se je sicer pričela že lani, ko je na oblast v Italiji prišla populistična vlada.

Loading...