Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

Zbiranje zamaškov Ignac Fabjanič Svet24.si

Habjanič našel rešitev za dobrodelne zamaške

Damjan Murko Njena.si

Damjan Murko redko spi doma

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Svet

Salvini se je po sporu s Parizom pripravljen srečati s francoskim kolegom

Deli na:
Salvini se je po sporu s Parizom pripravljen srečati s francoskim kolegom

Foto: Profimedia - Italijanski notranji minister Matteo Salvini

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je včeraj dejal, da se je ta teden pripravljen srečati s svojim francoskim kolegom Christophom Castanerjem na pogovorih, potem ko je zaradi zaostrenih odnosov med državama Pariz na pogovore poklical svojega veleposlanika v Rimu.

Odnosi med sosedama so dosegli najnižjo raven po drugi svetovni vojni, ko je Pariz zadnji teden na pogovore poklical svojega veleposlanika v Rimu v protest zaradi provokacij s strani voditeljev italijanske populistične vlade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Salvini je v petek sporočil, da je Castanerja povabil v Rim na pogovore, a je kasneje dodal, da ga je v resnici pozval, nakar je francoski minister pogovore zavrnil.

"Pripravljen sem, da ga sprejmem v Rimu ali da grem v Pariz, celo ta teden," je Salvini dejal danes. "Menim, da je obnovitev dobrih odnosov temeljnega pomena, čim prej tem bolje," je dodal.

Pariz je v četrtek veleposlanika v Italiji poklical na pogovore v domovino zaradi provokacij s strani voditeljev italijanske populistične vlade. Za ta korak se je odločil dva dni po tistem, ko se je podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio v francoski prestolnici srečal s člani gibanja rumenih jopičev, ki že od novembra protestirajo proti vladi francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Besedna vojna se je sicer pričela že lani, ko je na oblast v Italiji prišla populistična vlada.

Loading...