porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Salvini in Farage bi oblikovala svojo skupino v Evropskem parlamentu

Deli na:
Salvini in Farage bi oblikovala svojo skupino v Evropskem parlamentu

Notranji minister Matteo Salvini je kljub zasegu ladje besen, ker so migranti kljub njegovim drugačnim ukazom prišli v Italijo. - Foto: Reuters

Vodji italijanske skrajno desne lige Matteo Salvini in britanske evroskreptične Stranke brexit Nigel Farage sta se po velikem uspehu svojih strank na evropskih volitvah v torek sešla na pogovorih o oblikovanju politične skupine desničarjev in populistov v Evropskem parlamentu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Evropski poslanec iz vrst Lige Marco Zanni je ocenil, da bi Liga in stranka Brexit lahko dogovor o tem dosegli prihodnji teden.

Salvinijeva Liga je na nedeljskih evropskih volitvah v Italiji prejela 34,3 odstotka glasov, Farageova nova stranka pa je na glasovanju, ki je na Otoku potekalo v četrtek, dobila malo manj kot 31-odstotno podporo. Liga naj bi v Evropskem parlamentu poslej imela po 28 sedežev, stranka brexit pa 29.

Salvini je pred časom napovedal "super politično skupino" skrajne desnice v Evropskem parlamentu, a te po navedbah agencije APA še ni na vidiku. Liga in stranka Brexit sta sicer članici različnih evropskih političnih družin - prva je v Evropi narodov in svobode francoske skrajne desničarke Marine Le Pen, druga v Evropi narodov in neposredne demokracije.

Za ustanovitev politične skupine je v Evropskem parlamentu potrebnih 25 poslancev iz najmanj četrtine držav članic.

loading...
Loading...