Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Podobnik: Lista SLS za evropske volitve je še odprta

Deli na:
Podobnik: Lista SLS za evropske volitve je še odprta

Vodstvo SLS na čelu s predsednikom Marjanom Podobnikom se je srečalo s spitzenkandidatom EPP Manfredom Webrom. - Foto: SLS

Vodilni kandidat Evropske ljudske stranke (EPP) za predsednika Evropske komisije Manfred Weber se je včeraj v okviru obiska v Sloveniji sestal tudi z vodstvom Slovenske ljudske stranke (SLS). Predsednik stranke Marjan Podobnik je povedal, da so Webru predstavili vsebinske poudarke svojega programa za evropske volitve.

Podobnik je v izjavi za medije po srečanju z vodjo največje politične skupine v Evropskem parlamentu izrazil zadovoljstvo, da so pred majskimi evropskimi volitvami dobili Webrovo podporo. Ob tem je spomnil, da je tudi SLS Bavarca podprla za spitzenkandidata EPP.

Evropski poslanec Franc Bogovič je Webra označil za odličnega vodjo. Kot je dejal, gre za človeka, ki se je znal med 217 poslanci EPP v Evropskem parlamentu postaviti v položaj, s katerega je znal prisluhniti vsem in mnogokrat najti konsenz znotraj stranke. To je po njegovem mnenju dobro izhodišče za kandidata za predsednika Evropske komisije.

Glede usode stranke madžarskega premierja Viktorja Orbana Fidesz, ki ji grozi izključitev iz EPP, je Podobnik izrazil upanje, da bo konflikt znotraj Evropske ljudske stranke razrešen brez izključevanj in suspenzov ter čimprejšnjim poenotenjem. "Verjamemo, da bi bilo to v korist celotne EPP in tudi prihodnosti Evrope," je poudaril.


Podobnik je še spomnil, da je lista SLS za evropske volitve še odprta. Prav tako je odprta je še opcija o oblikovanju skupne liste z NSi. Sicer pa oblikujejo samostojno kandidatno listo skupaj z Novo ljudsko stranko Franca Kanglerja in Zelenimi Sloveniji ter "še nekaterimi močnimi osebnostmi", je povedal.

"Verjamem, da bomo v enem ali drugem primeru prišli do takšne rešitve, da bomo lahko šli samozavestno na evropske volitve," je dejal Podobnik.

Weber je pred tem včeraj na Bledu nagovoril udeležence dogodka ob 30-letnici krščanske demokracije v Sloveniji, s predsednikom SDS Janezom Janšo je v Nazarjah obiskal podjetje Podkrižnik in se v Cankarjevem domu udeležil slavnostne akademije ob 30. obletnici začetkov SDS.

Njegov obisk pred evropskimi volitvami je razumeti predvsem kot izraz podpore trem slovenskim strankam, ki so članice te politične družine, SDS, NSi in SLS.