nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin: Rusija za zdaj ne bo odgovorila na ameriške sankcije

Deli na:
Putin: Rusija za zdaj ne bo odgovorila na ameriške sankcije

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes poudaril, da Rusija za zdaj ne bo odgovorila na sankcije, ki so jih proti njej v četrtek sprejele ZDA v znak nasprotovanja ruski priključitvi Krima. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov pa je poskuse izolacije Rusije s sankcijami označil za slepo ulico, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Menim, da se moramo za zdaj vzdržati povračilnih ukrepov," je glede ameriških sankcij dejal Putin na današnjem zasedanju sveta za nacionalno varnost.

Rusija je sicer v četrtek uvedla sankcije proti več vidnim ameriškim politikom, le nekaj minut zatem, ko je ameriški predsednik Barack Obama sporočil, da so ZDA uvedle nove sankcije proti Rusiji zaradi priključitve Krima. Ruske sankcije naj bi med drugim veljale za tesne Obamove sodelavce Caroline Atkinson, Daniela Pfeifferja in Benjamina Rodhesa ter senatorje Mary Landrieu, Johna McCaina in Daniela Coatsa.

Nove ameriške sankcije širijo krog ljudi, ki so jim ZDA zamrznile premoženje in prepovedale vstop v državo. Obama je povedal, da bodo sankcije prizadele dodatne višje ruske vladne uradnike in druge posameznike z velikimi viri in vplivom. S podpisom posebnega izvršnega ukaza je Obama ob tem še odprl vrata za dodatne sankcije proti različnim ključnim sektorjem ruskega gospodarstva, a priznal, da bi te prizadele svetovno gospodarstvo.