pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusiji laskajo obtožbe, da se vmešava v ameriške volitve

Deli na:
Rusiji laskajo obtožbe, da se vmešava v ameriške volitve

Foto: Arhiv Reporterja

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov se je danes odzval na trditve ZDA, da se Moskva vmešava v predsedniške volitve in volilni proces v ZDA. Kot je dejal, tovrstne trditve Moskvi "godijo, a so napačne". Odzval se je tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je dejal, da ameriške obtožbe vzpodbujajo histerijo glede Rusije.

ZDA so namreč obtožile Rusijo, da je odredila računalniške vdore v ameriške politične organizacije, da bi tako vplivala na predsedniške volitve v ZDA, ki bodo 8. novembra.

Kot je dejal Lavrov, ni niti enega dokaza, ki bi lahko potrdil obtožbe Washingtona. "Seveda godi tovrstna pozornost, ki je namenjena regionalni sili, kot nas je pred časom označil predsednik Obama. Sedaj vsi v ZDA govorijo, da Rusija vodi predsedniške volitve," je še dejal vodja ruski diplomacije za ameriško televizijo CNN.

Putin pa je dejal, da so ameriške obtožbe tudi manipulacija javnega mnenja ter poskus odvrnitve pozornosti od vprašanj, ki so jih razkrili dokumenti, ki so pricurljali v javnost.

Ameriška administracija Baracka Obame je minuli teden formalno obtožila rusko vlado, da se vmešava v ameriške volitve, in obljubila odgovor. Washington ob tem ni navedel ne časovne in ne krajevne dimenzije odgovora. Tiskovni predstavnik Bele hiše je v torek dejal le, da bo odgovor "sorazmeren".

"Če so se odločili, da bodo nekaj naredili, naj naredijo," je v odzivu dejal Lavrov.

Odnosi med Rusijo in ZDA so zaradi ukrajinske krize in neuspešnih prizadevanj za končanje več kot petletne vojne v Siriji na najnižji točki po koncu hladne vojne.