900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija zaostruje nadzor nad protikoronskimi ukrepi, število umrlih narašča

Deli na:
Rusija zaostruje nadzor nad protikoronskimi ukrepi, število umrlih narašča

Razkuževanje v moskovskem nakupovalnem središču Aviapark 29. septembra letos. - Foto: Profimedia

Ruske oblasti zaostrujejo nadzor nad spoštovanjem ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, saj v državi vztrajno narašča število smrti, povezanih s covidom-19. V zadnjem dnevu je umrlo 867 covidnih bolnikov, kar je največ doslej. Oblasti ugotavljajo, da bodo morale več naporov vložiti tudi v prepričevanje ljudi, naj se cepijo.

Rusija, ki šteje približno 146 milijonov prebivalcev, že več mesecev beleži visoko število s covidom povezanih smrti. Glede na uradne podatke skupno število žrtev znaša nekaj več kot 207.000, a naj bi bilo dejansko število še višje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V okviru zaostritve nadzora nad spoštovanjem preventivnih ukrepov v Moskvi sedaj več nakupovalnim središčem grozi začasno zaprtje, ker obiskovalci niso nosili zaščite za predel ust in nosu.

Po mnenju tiskovnega predstavnika Kremlja Dmitrija Peskova sicer tudi trenuten delež cepljenih proti covidu-19 ni zadosten. "Verjetno moramo bolj dejavno pojasnjevati, da cepljenje rešuje življenja," je dejal. Glede na uradne podatke je bilo sicer doslej z vsaj enim odmerkom cepiva cepljenih okrog 50 milijonov Rusov oz. 34 odstotkov prebivalcev.

Zdravniki v Moskvi naj bi po novem prejeli bonus za vsakega človeka, ki ga bodo cepili proti covidu-19, in sicer po približno 2,3 evra za stare med 18 in 60 let, in po 4,75 evra za starejše, še piše dpa.