zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Svet

V Nemčiji rekordna sedemdnevna incidenca okužb

Deli na:
V Nemčiji rekordna sedemdnevna incidenca okužb

Fotografija je simbolična. - Foto: Reuters

Nemške zdravstvene oblasti poročajo o rekordno visoki sedemdnevni incidenci okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev. Ta po današnjih podatkih Inštituta Roberta Kocha (RKI) znaša 497,1. Nemške oblasti ob tem zaostrujejo pogoje za vstop iz Avstrije in več zahodnobalkanskih držav.

To je najvišja sedemdnevna incidenca okužb od začetka pandemije covida-19. V petek je znašala 470,6, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjem dnevu so sicer zabeležili še 78.022 novih okužb s koronavirusom, potem ko so jih še pred enim tednom nekaj manj kot 56.000. V zadnjih 24 urah je umrlo 235 covidnih bolnikov, pred enim tednom pa 286, kažejo podatki RKI.

Ta inštitut je sicer v petek več držav uvrstil na seznam visokorizičnih območij, med njimi so tudi Avstrija, Srbija, Albanija, Severna Makedonija ter Bosna in Hercegovina. Spremembe bodo začele veljati v nedeljo.

Potniki, ki pridejo iz visokorizičnih območij v Nemčijo, morajo poleg obveznega pogoja PCT izpolniti še spletni obrazec. Obvezna je tudi desetdnevna karantena, ki jo je mogoče prekiniti ob predložitvi dokazila o prebolelosti ali cepljenju, ki se ga naloži na spletni portal. V primeru negativnega testa na okužbo z novim koronavirusom jo je mogoče prekiniti najprej po petem dnevu karantene. Kdor potrdilo o cepljenju ali prebolelosti na portal naloži pred prihodom v Nemčijo, mu ni treba v karanteno.

Slovenija je na nemškem seznamu visokorizičnih območij že od konca septembra lani.