sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija po napadu na veleposlaništvo v Tripoliju evakuirala svoje osebje

Deli na:
Rusija po napadu na veleposlaništvo v Tripoliju evakuirala svoje osebje

Foto: Reuters

Rusija je včeraj sporočila, da je iz veleposlaništva v Tripoliju evakuirala svoje osebje, potem ko libijske oblasti po sredinem napadu niso mogle zagotoviti varnosti ruskih diplomatov, poročajo tuje tiskovne agencije. Do sredinega napada na rusko veleposlaništvo je prišlo po novici, da je Rusinja ubila pripadnika libijske vojske.  

"Prišlo je do odločitve o takojšnji evakuaciji vseh zaposlenih naših diplomatskih predstavništev v Libiji in njihovih družin preko Tunizije," je sporočil tiskovni predstavnik ruskega ministrstva za zunanje zadeve Aleksander Lukaševič.

"Libijski zunanji minister Mohamed Abdelaziz je ruskemu veleposlaniku dejal, da libijska stran veleposlaništvu ne more zagotoviti zaščite in varnosti in je zaposlenim priporočila, da odidejo," je še dodal Lukaševič.

Abdelaziz je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sicer zanikal navedbe, da bi ruske diplomate pozval, naj zapustijo državo. "To ni res. Mi ne moremo dajati takšnih priporočil," je dejal.

Rusko veleposlaništvo v Tripoliju je v sredo večer poskušalo zavzeti nekaj deset protestnikov, a jih je policija razgnala. Pri tem so protestniki zažgali vozilo, dva libijska napadalca pa sta bila v napadu ubita, je potrdil libijski zunanji minister.

Do napada je prišlo dva dni po poročilih o umoru pripadnika libijske vojske v Tripoliju. Nekateri viri so trdili, da je Libijca zaradi njegove vloge v uporu zoper preminulega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija leta 2011 ubila ruska ženska, spet drugi pa so poročali, da je bila morilka žena ubitega, vzrok za umor pa naj bi bil spor zakoncev, navaja AFP.