mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusi se trudijo, da bi bila ukrajinska zima mrzla in mračna (FOTO in VIDEO)

Deli na:
Rusi se trudijo, da bi bila ukrajinska zima mrzla in mračna (FOTO in VIDEO)

Napad na elektrarno v Kijevu - Foto: Twitter

Ukrajina bo od četrtka dalje uvedla omejitve pri porabi elektrike, so včeraj sporočile ukrajinske oblasti v Kijevu. Ta napoved sledi vnovičnim ruskim napadom na ukrajinsko energetsko omrežje, ki so po besedah predstavnika predsedstva Kirila Timošenka tudi včeraj poškodovali energetsko infrastrukturo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in drugi vodilni ukrajinski politiki so se včeraj sestali na kriznem sestanku, na katerem so razpravljali o nujnih energetskih ukrepih, potem ko je bilo v zadnjem valu ruskih napadov v Ukrajini uničenih veliko energetskih objektov.

Timošenko je nato oznanil, da bodo uvedli omejitve pri porabi elektrike, Zelenski pa je povedal, da že potekajo dela za popravilo uničenih objektov in za zagotovitev mobilnih virov energije za kritično infrastrukturo v mestih in vaseh.

"Pripravljamo se na različne scenarije in posledice. Ukrajina se bo branila ne glede na to, kaj načrtuje ali počne sovražnik," je ukrajinski predsednik zapisal v objavi na Facebooku.

Zelenski je sicer v torek sporočil, da so ruski napadi od minulega ponedeljka uničili 30 odstotkov ukrajinskih elektrarn, kar je povzročilo obsežne izpade električne energije po vsej državi.

V luči teh napadov je kijevski župan Vitalij Kličko prebivalce prestolnice že v torek pozval, naj "čim bolj varčujejo z električno energijo" in se izogibajo uporabi naprav z veliko porabo energije.

Rusija od minulega ponedeljka izvaja obsežne raketne in letalske napade, katerih tarča je predvsem ukrajinska energetska infrastruktura.

Te napade je ruski predsednik Vladimir Putin označil kot povračilni ukrep za eksplozijo, ki je 8. oktobra odjeknila na mostu, ki Rusijo povezuje s priključenim ukrajinskim polotokom Krim.