Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

Magazin

Zimske olimpijske igre 2018 z velikimi finančnimi težavami

Deli na:
Zimske olimpijske igre 2018 z velikimi finančnimi težavami

Foto: Reuters

Prireditelji zimskih olimpijskih iger leta 2018 v južnokorejskem Pjeongčangu se ubadajo z velikimi finančnimi težavami in škandalom hčerke predsednika organizacijskega komiteja Čo Jang Hoja, poročajo agencije.

Največja težava so finance, saj so preiskave pokazale, da je prirediteljem v letih 2013 in 2014 uspelo pridobiti le delček načrtovanih sponzorskih sredstev. Letos je OK uspelo pridobiti za slabih 26 milijonov evrov sponzorskih sredstev, lani pa ničesar. Prvotni načrt je bil, da v letu 2013 zberejo 130 milijonov, letos pa 500 milijonov. Zaradi pomanjkanja denarja je organizacijski komite najel za 139 milijonov evrov več kreditov, kot so sprva načrtovali.

V Južni Koreji zdaj raste tudi strah, da se bo moral Čo umakniti z mesta predsednika OK in da bodo težave še večje. Čoja bremeni škandal v zvezi z najstarejšo hčerko Čo Hjun Ah, ki je zaradi zapleta na letališču John F. Kennedy v New Yorku že odstopila z mesta podpredsednika letalske družbe Korean Air. Čojeva je v New Yorku tik pred vzletom zahtevala, da se letalo vrne k terminalu, potem ko so ji tam postregli oreščke v papirnatem škrniclju namesto na krožniku.

Čojeva je zahtevala, da vodja kabinskega osebja zaradi slabe postrežbe zapusti letalo. Njen oče, tudi prvi mož Korean Aira, zatrjuje, da bo kljub temu ostal predsednik OK.