Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rolling Stones se tudi po obletnici ne bodo zaustavili

Deli na:
Rolling Stones se tudi po obletnici ne bodo zaustavili

Foto: Reuters

Člani britanske zasedbe Rolling Stones so ob 50-letnici prvega nastopa pripravili vrsto dogodkov. Prav nič nenavadnega ne bi bilo, če bi legendarni britanski rockerji pripravljali tudi kaj novega glede na vse dejavnosti, ki spremljajo njihov jubilej.

Rolling Stones bodo v decembru pripravili serijo petih koncertov v Londonu in New Yorku, v torek je izšla kompilacija njihovih hitov z dvema novima pesmima, danes pa bo premierno predvajan še dokumentarec o njihovih zgodnjih letih.

Uradno stališče skupine je, da ni še nič dorečenega, vendar pa je glavni kitarist Keith Richards v intervjuju povedal, "da ne verjame, da se bodo lahko zaustavili, ko se bo vse to začelo odvijati".

"Skupina se počuti odlično in verjamemo, da lahko ponudimo še kaj novega. Očitno je precej ljudi, ki se s tem strinjajo. Mi pa se bomo temu prilagodili," je še dodal 68-letni Richards.

Stonesi so svojo glasbeno pot začeli na začetku 60. let, ko so se v Londonu zbrali pod Brianom Jonesom in Ianom Stewartom, da bi preigravali čikaški blues.

"Skupina je znana po tem, da ne spoštuje pravil in se ne podreja pritiskom, vendar pa smo v tem letu spoznali, da ljudje računajo na nas... Med igranjem ugotoviš, da je nekaj manjkalo," je dejal Richards.

"Nisem želel, da bi bilo vse skupaj preveč nostalgično," je rekel pevec Mick Jagger in dodal, da je pomembno, "da spravimo skupaj nekakšno predstavo, četudi samo nastop v klubu".

Medtem ko le malokdo verjame, da bi se skupina iz Dartforda lahko podala na večjo svetovno turnejo, pa dodatni nastopi ne bi bili nikakršno presenečenje, je dogajanje okoli obletnice komentiral urednik revije Pollstar Gary Bongiovanni.