stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin se je z rdečimi vrtnicami poklonil nedavno preminulemu kontroverznemu politiku Žirinovskemu

Deli na:
Putin se je z rdečimi vrtnicami poklonil nedavno preminulemu kontroverznemu politiku Žirinovskemu

Vladimir Putin se je na spominski slovesnosti poklonil kontroverznemu politiku Vladimirju Žirinovskemu. - Foto: Profimedia

V Moskvi je danes potekala spominska slovesnost za vodjo ruske ultra nacionalistične liberalno-demokratske stranke Vladimirja Žirinovskega, ki je umrl v sredo v starosti 75 let. Kontroverznemu politiku, ki je pogosto sprožal polemike s svojimi nastopi, se je poklonil tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je na slovesnost, ki je potekala ob navzočnosti pripadnikov predsednikove garde, prišel s šopkom rdečih vrtnic, ki jih je položil ob krsto pokojnika in za trenutek v tišini sklonil glavo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovesnost je potekala v moskovskem Domu sindikatov, kjer so leta 1953 ležali tudi posmrtni ostanki sovjetskega voditelja Josipa Stalina. Pred tem je mašo za pokojnika v moskovski katedrali Kristusa Odrešenika daroval ruski patriarh Kiril.


Žirinovskega, ki je umrl v sredo po daljši bolezni, bodo danes popoldne pokopali v Moskvi. V začetku februarja je bil hospitaliziran zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Foto: Profimedia - Vladimir Putin se je na spominski slovesnosti poklonil kontroverznemu politiku Vladimirju Žirinovskemu.



Žirinovski je bil v zadnjih treh desetletjih stalnica na ruskem političnem prizorišču in je s svojimi nastopi sprožal veliko polemik. Po izobrazbi pravnik, je bil soustanovitelj skrajno desne in populistične Liberalno-demokratske stranke Rusije (LDPR), ki jo je vodil od leta 1990.

V ruskih političnih krogih so ga pogosto označevali za klovna. Znan je bil po svojih gorečih protiameriških, protiliberalnih in protikomunističnih govorih. Konec decembra lani naj bi v svojem nagovoru v parlamentu po poročanju AFP napovedal rusko vojaško akcijo v Ukrajini, do katere je dejansko prišlo 24. februarja.