testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin: Če bi bil Berlusconi homoseksualec, bi ga pustili pri miru

Deli na:
Putin: Če bi bil Berlusconi homoseksualec, bi ga pustili pri miru

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj izjavil, da če bi bil nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi homoseksualec, ne bi imel nobenih težav s pravosodjem. "Berlusconiju sodijo zaradi dejstva, ker živi z ženskami. Če bi bil homoseksualec, mu ne bi nihče niti lasu skrivil," je med televizijsko razpravo v živo dejal ruski predsednik.

Oktobra lani je bil Berlusconi obsojen na štiriletno zaporno kazen zaradi davčne utaje v primeru Mediaset. Vrhovno sodišče je sodbo potrdilo 1. avgusta letos, kazen pa je bila Berlusconiju na podlagi določil o delni amnestiji za takšne primere in zaradi njegove starosti avtomatično zmanjšana na 12 mesecev hišnega pripora ali javnih del. Proti njemu pa poteka še več sodnih procesov. Berlusconi, sicer osebni Putinov prijatelj, zatrjuje, da gre pri sodnih procesih proti njemu za politično preganjanje.

Putin je med razpravo tudi povezal poroke istospolnih partnerjev s hudičevim delom. "Te politike enačijo družine s številnimi otroki z istospolno zakonsko skupnostjo - vero v Boga in vero v Satana," je še dejal.

Rusija je bila letos deležna kritik mednarodne javnosti, ko je Putin poleti podpisal zakon, ki prepoveduje "homoseksualno propagando".