miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Profesor Berlusconi - Silvio bo predaval na svoji Univerzi svobode

Deli na:
Profesor Berlusconi - Silvio bo predaval na svoji Univerzi svobode

Foto: Reuters

Po koncu premierske kariere se želi nekdanji italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi lotiti novih izzivov. 75-letni medijski mogotec namerava ustanoviti "Univerzo svobode", katere sedež bo v njegovi pred kratkim kupljeni vili blizu Milana. Nekdanji premier naj bi na univerzi tudi sam poučeval.

Na univerzi naj bi predavale tudi pomembne osebnosti mednarodne politike zadnjih 20 let. Mladim z vsega sveta, ki se vidijo v politiki, bodo predavali o vladanju in svobodi, je v intervjuju za izraelski časnik Jediot Ahronoht dejal Berlusconi.

Nekdanji italijanski premier načrtuje tudi ustanovitev dobrodelnega sklada za gradnjo pediatričnih klinik po svetu. Več pozornosti pa bo namenil tudi svojemu nogometnemu klubu AC Milan.

Berluconi, ki od novembra lani ni več predsednik italijanske vlade, pa je zanikal govorice o tem, da bo kandidiral za predsednika Italije. Prav tako ne bo kot desnosredinski kandidat sodeloval na parlamentarnih volitvah, ki jih bodo v Italiji predvidoma izvedli v začetku prihodnjega leta, še povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Loading...