horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Profesor Berlusconi - Silvio bo predaval na svoji Univerzi svobode

Deli na:
Profesor Berlusconi - Silvio bo predaval na svoji Univerzi svobode

Foto: Reuters

Po koncu premierske kariere se želi nekdanji italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi lotiti novih izzivov. 75-letni medijski mogotec namerava ustanoviti "Univerzo svobode", katere sedež bo v njegovi pred kratkim kupljeni vili blizu Milana. Nekdanji premier naj bi na univerzi tudi sam poučeval.

Na univerzi naj bi predavale tudi pomembne osebnosti mednarodne politike zadnjih 20 let. Mladim z vsega sveta, ki se vidijo v politiki, bodo predavali o vladanju in svobodi, je v intervjuju za izraelski časnik Jediot Ahronoht dejal Berlusconi.

Nekdanji italijanski premier načrtuje tudi ustanovitev dobrodelnega sklada za gradnjo pediatričnih klinik po svetu. Več pozornosti pa bo namenil tudi svojemu nogometnemu klubu AC Milan.

Berluconi, ki od novembra lani ni več predsednik italijanske vlade, pa je zanikal govorice o tem, da bo kandidiral za predsednika Italije. Prav tako ne bo kot desnosredinski kandidat sodeloval na parlamentarnih volitvah, ki jih bodo v Italiji predvidoma izvedli v začetku prihodnjega leta, še povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

loading...
Loading...